Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasella kelpo startti Portugalissa: ”Huipputulos voi osua omalle kohdalle seuraavina päivinä”

Tapio Pulkkanen pelaa perjantaina ainoana suomalaisista iltapäivällä

Nino Bertasio karkasi kauas muiden edelle uransa parhaalla tuloksella (61,-10). Tapio Pulkkanen (69,-2) oli kierroksensa päätyttyä vain kaksi lyöntiä toisesta sijasta.

Kymmenen vuotta ammattilaisena pelannut Italian Nino Bertasio pelasi unelmiensa kierrostuloksen hyvin yllättäen Dom Pedro Victoria Golf Coursella torstaina.

Tulos 61,-10 jää kaksi lyöntiä Oliver Fisherin samalla kentällä muutama vuosi sitten tekemästä ET:n ennätyksestä. Hämmästyttävää on se, että Bertasio, joka ei ole koskaan urallan ollut ET:lla kolmen joukossa, (158 kisaa) polkaisi seuraavilta kuuden lyönnin päähän. 

Tilanne saattaa illan tunteina vielä hivenen muuttua kentällä, jossa voittotulosten keskiarvo on vuodesta 2007 ollut varsin kova, -19,8 alle parin.
”Tuulen suunta tuntui vaikeammalta kuin aiemmilla kerroilla”, neljättä kertaa Portugal Mastersiin osallistuva Tapio Pulkkanen (69,-2) analysoi.

Aamukierroksellaaan hän teki kolme birdietä ja yhden bogeyn. Sijoitus on kolme tuntia ennen kierroksen loppumista 18:s ja laskussa. Toiseen sijaan ero on pysynyt sitkeästi vain kahtena lyöntinä. Avauspäivästä ei tule tasoltaan edellisten vuosien torstain veroista.
Hattu-Tapion kaikki 13 kierrostulosta neljän vuoden aikana  ovat osuneet 68-72 lyönnin väliin. Tasaisuus on tietysti hyve, mutta helpohkolla kentällä paras noteeraus (68,-3) on kovin vaatimaton.
Aiemmat sijaluvut (63,40,63) vahvistavat tämän. Oma ennnätys pitäisi tältä osin rikkoa, mieluusti tietysti kaksi, jopa kolme kertaa.

”Näen alhaisen tuloksen olevan tuloillaan. Ei ole vaan osunut vielä kohdalle. Raudat pitää saada lähemmäs tankoa niin hyvä tulee”, Pulkkanen suunnitteli.

Mikko Korhonen, Kalle Samooja sekä Sami Välimäki kiertävät iltapäivän ryhmissä.

Nino Bertasion hartioilla oli hänen ryhtyessään 2011 ammattilaiseksi ainakin Italiassa melkoiset odotukset. Minitoureilta tuli kolmekin ykköstilaa jo ennen 2010-luvun puoliväliä. ET:lla hän on selvittänyt korkealla prosentilla cutteja (92/158), ollut yhdeksän kertaa kymmenen joukossakin. Kaksi viimeistä kisaansa Espajassa (20. ja 15.)  kuuluvat kauden parhaisiin, Keniasta (10.) on. toistaiseksi ainoa top 10-sijoitus

Se, että hän ei kertaakaan ole ollut kolmen joukossa, sekä maailmanlistan sijoitus (419.) kertovat kymmenen ammattilaisvuoden jälkeen omaa kieltään.  Useamman lyönnin johto avauspäivän jälkeen on uusi tilanne, jonka kohtaamisesta jo perjantaina saadaan osviittaa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät Portugal Mastersin kaksi ensimmäistä kierrosta (to-pe) klo 14.00-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa