Tapio Pulkkasella ja Kalle Samoojalla vahvat nousut Hampurissa

Tapio Pulkkaselle Saksan kilpailu oli kauden 13:s, jatkoonpääsy seitsemäs. Kuva Italian Openissa, taustalla Pulkkasen koko ET-uran ajan caddienä toiminut Riku Mattila. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen (75-73-76-71,+3) lopetti kisan kolmeen birdieen, sijoitus parani sunnuntaina yli 20 sijaa ja oli kisan päätyttyä 33. Kalle Samoojan (75-71-76-71,+1) sijoitukseksi edellisvuonna voittamassaan Porsche European Openissa tuli lopulta 22.

Kalle Samooja (37.) ja Tapio Pulkkanen (58.) lähtivät viimeiselle kierrokselle Green Eagle Golf Courses – golfkeskuksen Porsche North Coursella sijoilta, joilta voittoon, tai edes kärkikymmenikköön kipuaminen oli lähes ylivoimainen matka.

Molemmat suomalaiset selviytyivät sunnuntain urakastaan kunnialla, Samooja sekä Pulkkanen löivät tauluun tuloksen 71,-2.

Pulkkanen: ”Hyvällä lyömisellä pääsin paikoille”

Vaatimattomasti alkukauden pelanneelle Pulkkaselle sijoitus on kauden kolmanneksi paras, ja se tulee nostamaan häntä myös nykyiseltä (144.) sijalta kiertueen pistelistalla.

Sunnuntaina Pulkkanen teki kolmella birdiellä hyvät nousut (3-10). Seuraavat viisi väylää olivat neljän bogin myötä musta hetki, kolmella viimeisellä Pulkkanen teki parin alituksen tuoneet birdiet.

”Sunnuntaina tuli suorituksia laidasta laitaan. Hyvällä lyömisellä pääsin birdiepaikkoihin, jotka eivät kahtena viimeisenä päivänä tuottaneet toivottua tulosta. Muutama avauskin lähti harakoille, ne söivät tulosta.”

”Kokonaisuutena tämä oli tasapainoinen kilpailu. Torstaina käynnistyvään Ullan kisaan on tärkeää saada lisää terävyyttä otteisiin”, Pulkkanen analysoi esityksiään.

Kalle Samoojalla hyvä määrä birdejä

Kalle Samoojan avauskierros (75,+2) oli parempaa peli kuin mitä tulos kertoi. Kolmella viimeisellä hän teki hyvän määrän birdejä (4+7+4), mutta sortui valutti mahdollisuutensa hyvään sijoitukseen kolmannen kierroksen kahdella tuplalla ja yhdellä triplalla.

Sunnuntaina meno oli tasaisempaa. Hän piti ulosmenossa paria suuremmat tulokset ulkona kortistaan ja teki neljännen birdiensä kymmenennellä.

Sisääntulossa kirjattiin korttin myös kaksi bogia, jotka nostivat tuloksen Pulkkasen tavoin lukuun 71,-2.

”Vahva oli startti finaalikierrokselle viime vuotiseen tapaan. Sitten peli vähän töksähti takaysillä. Pieniä missejä, niistä pari bogia, enkä saanut enää kunnolla paikkoja rakennettua.”

Samoojalla on jo ollut jo useamman viikon ajan hyvä tunne pelistään, eikä tämä viikko tehnyt poikkeusta.

”Pelissä on kyllä hyviä aineksia tällä hetkellä. Kokonaisuus vaan täytyy saada paremmin kasaan ja putit koteloon”, hän summasi tiedotteessaan.

Pulkkasen kauden toistaiseksi kovin suoritus osui Italian Openiin, jossa Kymen Golfin kasvatti oli viikonlopun molempina viikonlopun päivänä kisan johdossa, mutta sunnuntaina viimeisillä väylillä puhti loppui, sijaluvuksi tuli Roomasta 16.

Samooja puolestaan saavutti Roomassa ensimmäisen kärkikymmenikön sijoituksensa (9.) 11 kuukauden tauon jälkeen.

Porsche European Openin viimeiseen päivään lähdettiin tilanteessa, jossa kuusi pelaajaa jakoi johtoa tuloksella -6.

Sunnuntaina voitosta taistelivat viimeisillä väylillää Pohjois-Irlannin Tom McGibbin (-8) varjonaan isäntämaan Maximilian Kieffer (-7)

Elisa Viihde Viaplay näyttää kilpailun suorana ratkaisuun asti.

DP World Tourin seuraava kilpailu, LET:n kanssa yhteiskisana järjestettävä Scandinavian Mixed, käynnistyy torstaina Tukholman lähistöllä Ullnan kentällä.

Suomalaisista ovat osanottajalistalla Tapio Pulkkkanen, Kalle Samooja, sekä LET:n pelaajista Tiia Koivisto sekä Ursula Wikström.