Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasella ja Kalle Samoojalla vahva startti Roomassa: ”Olin hyvässä iskussa, avaukset pysyivät väylillä”

Caddie Riku Mattilalla ja Tapio Pulkkasella oli muiden pelaajien tavoin haasteita arvioida pyörivän tuulen suuntaa. Kuva: GETTY IMAGES

Hattu-Tapio Pulkkanen(-4) ja Kalle Samooja (-3) ovat erinomaisissa asemissa Marco Simone Golf Clubilla käynnistyneessä Italian Openissa. Myös Mikko Korhonen (-1) sai kisalleen hyvän startin, Sami Välimäki (+1) on myös niukasti cut-rajan oikealla puolella.

Aurinkoinen ja tyyni keli sekä pehmeä kenttä helpottivat tuloksen tekoa kauden ensimmäisessä Euroopassa pelattavassa kilpailussa. Kun viimeiset iltapäivän pelaajat olivat valmistautumassa kierrokselleen, ei yksikään pelaajista ollut kuitenkaan karkumatkalla.

Kärkitulos 18 reikää pelanneilla oli -5, tästä lyönnin päässä neljänneltä sijalta löytyy päivän viiidennen birdien viimeisellä tehnyt Tapio Pulkkanen (-4).

”Sitkeät karheikot vaativat hyvää määrää väyläosumia, jossa onnistuin mainiosti. Muuten tämä kenttä tuntuu jopa helpolta. Tuuli oli olematonta, mutta tuntui pyörivän aika paljon. En saanut lyhyitä rautoja tarpeeksi lähelle toisella puoliskolla. Puttipelikin oli hyvää pienen tauon jälkeen”, Pulkkanen iloitsi.

Omille luvuilleen karkasi myöhemmin päivällä Ranskan Matthieu Pavon (-8), joka teki kierroksellaan yhdeksän birdieä, sekä yhden bogeyn.

Kalle Samoojan (-3) huippuhetki oli eagle 16:lla, joka syntyi näyttävällä tavalla kentän lyhimmällä ( torstain mitta 269 m) par-nelosella. Samoojan avaus melkoiseen alamäkeen päätyi 1,25 metrin päähän reiästä, josta hän upotti puttinsa. Valitettavasti eaglen molemmin puolin turkulainen teki bogit

Mikko Korhosen (-1) kortti oli birdien (4) ja bogien (3) määrässä identtinen Samoojan tulosten kanssa, vain eagle jäi puuttumaan.

”Tykkään kentästä. Tämä on tiukka baana, varsinkin nyt, kun on vielä raffit kasvatettu pitkiksi. Pelaa vielä vähän vaikeampana kuin edellisvuosina. Väylillä kannattaa pysyä tällä viikolla. Hyvä avauskierros, alle paarin kun sujuu, niin ollaan tyytyväisiä”, Korhonen kommentoi päiväänsä tiedotteessaan.

Marco Simone Golf Clubin remontin jälkeen Korhoselle (2021- ) kisakierros oli yhdeksäs, jotka hän on pelannut mainioon yhteistulokseen -17. Sijoitukset ovat kahdelta aiemmalta kerralta kahdeksas ja 11:s.

Sami Välimäki (+1) aloitti iltapäiväkierroksensa kuudella parilla ja teki seitsemännellä birdien. Bogeja kertyi korttiin viimeisten 11:n reiän aikana neljä, birdejä vain kaksi lisää.

Kilpailun palkintopotissa on peräti 2,9 miljoonaa euroa, tourin rankingpisteitäkin jaetaan 1,5 kertainen määrä useimpiin kauden

aiempiin kisoihin verrattuna.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kilpailun kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.

  • perjantaina ja lauantaina lähetysaika on 14.00-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa