Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkasella häkellyttävä puttitilasto – voitti muita pelaajia 5,77 lyöntiä viheriöillä

Tapio Pulkkasen putteri kävi torstaina käsittämättömän kuumana.

Tapio Pulkkasen avauskierroksen johtoa pohjautui loistavaan puttaamiseen. Mikko Korhonen (-2) ja Kalle Samooja (-1) pääsevät perjantain aamukierrokselleen mainioista asemista.

Tapio Pulkkanen johtaa Italian Openia avauspäivän jälkeen tuloksella 64 (-7). Yksikään iltapäivän pelaajista ei Olgiata Golf Clubilla päässyt hetkeksikään edes Pulkkasen rinnalle. Slovakiaa nykyään edustava Rory Sabbatini erottui muista päähaastajista lyönnin erolla tehden tuloksen 65.

Kilpailun toinen kierros on parhaillaan kesken, ja nyt Sabbatini ja Itävallan Berndt Wiesberger ovat nousseet Pulkkasen rinnalle tulokseen -7. Pulkkasen lähtöaika toiselle kierrokselle on klo 13 Suomen aikaa.

Mikko Korhosella taisteluasenne pinnassa

Mikko Korhonen teki sisääntulossa kaksi bogia, neljän birkun myötä hän on tuloksessa -2 ja jakaa 20:tta sijaa. 

”Hyvä taistelupäivä. Lyöminen ei ollut tänään erityisen hyvää, muttaputtasin ja taistelin hyvin. Kenttä on tosi kireä, avauksien pitää pysyä ladulla. Myös griinien ympäristöt ovat täällä vaikeita ja pallo makaa hankalasti todella usein. Hienoa saada hyvä päivä alkuun, tästä on hyvä lähteä jatkamaan taistelua”, Korhonen kommentoi.

Veteen mennyt avaus vei Samoojan mahdollisuudet huipputulokseen

Kalle Samooja oli bogeista puhtaalla kortilla kärkikymmenikössä vielä ennen kahta viimeistä reikää.Tupla kentän kahdeksannnella pudotti turkulaista avauspäivänä 24 sijaa 35:ksi

”Hyvää peliä haastavalla kentällä. Tiiltä olin hyvä ja puttikin oli ihan ok. Lähestymisissä olisi voinut olla vähän tarkempi ja sitä  kautta saada vähän parempia paikkoja, Samooja ruoti.

Ainoa huonompi suoritus oli Samoojan mukaan väylän kahdeksan (Kallen 17.) huono avaus. Seurauksena oli tuplabogi.

”Osui vähän kärkeen ja pallo kääntyi veteen. Tuollainenhan käsitellään vielä kolmella putilla tietty, Samooja naurahti sarkastisesti.

Tapio Pulkkasella häkellyttävä puttitilasto

Huippukierroksen pelannut Pulkkanen kertoi GoGolfille, ettei ole tehnyt juuri mitään poikkeavia taikoja tänä syksynä. 

”Ei ole mitään syyssalaisuuksia sinänsä. Vähemmän olen treenannut viime viikkoina ja pelannut aika paljon”, Pulkkanen sanoi.

Strokes Gained -tilasto  kertoo olennaisen Pulkkasen puttipelistä. Hän upotti useita putteja pitkiltä matkoilta ja voitti kilpakumppaneitaan keskimäärin 5,77 lyöntiä. Tämä lupaa hyvää myös kolmelle viimeiselle päivälle

 Vastaavia lukuja on yhdenkään pelaajan vaikea saavuttaa kahdesti peräkkäin, joten Pulkkasen on kyettävä parantamaan lyöntipeliään kärkipaikkansa puolustamiseksi.

”Putteja upposi huikea määrä tänään. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen. Kenttäpeli ei ollut parhaassa terässä”, Pulkkanen puntaroi.

Hänellä on kokemusta ensimmäisen kierroksen johtotilanteesta Volvo China Openista, josta Pulkkanen pelasi itsensä kolmannelle päivälle kärkipariin ja lopullisella tuloslistalla 14:nneksi.

Koivun peli kateissa

Kim Koivun tuloskunto oli torstaina täysin kateissa. Tulos 83,+12 jättää hänet tuloslistan häntäpäähän.

Kilpailun näyttävät suorana Viasat ja Viaplay. Perjantain lähetys käynnistyy kello 11 ja kestää 19.30 asti. Selostuksesta vastaavat Teemu Tyry (ensimmäiset tunnit) ja Antti Vaalas (lähetyksen toinen puolisko)

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä.

Etsi luettavaa