Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen ylistää Abu Dhabin Yas Linksia: ”Yksi hienoimmista kentistä jolla olen pelannut”

Tapio Pulkkasella käynnistyy viides kausi DP World Tourilla

Abu Dhabi on ollut suomalaisille Lähi-Idän kisoista ylivoimaisesti vaikein rasti. Collin Morikawalla on kolmannen kerran peräkkäin mahdollisuus nousta maailmanlistan ykköseksi.

Maailman arvostetuimpiiin kentänsuunnittelijoihin lukeutuva Kyle Phillips sai 2000-luvun alussa tehtäväkseen piirtää Abu Dhabiin Lähi-Idän parhaan kentän.
Yas Links  valmistui jo kaudella 2010. Yllättävää kyllä vasta 12 vuotta aukeamisensa jälkeen se saa isännöitäväkseen Abu Dhabin jo perinteisesti kalenterivuoden aloittavan ET:n kilpailun.

”Yas Links on yksi hienoimmista kentistä jolla on tullut pelattua. Tuuli on rantamaisemissa hyvin vaikuttava tekijä. Griinit ovat tosi muodokkaat ja liukkaat, puttaaminen tavallista isommassa roolissa”, avasi Tapio Pulkkanen tiistaina näkymää kenttään.

Yas Links on noussut merkittävilläkin listoilla  maailman 50:n ensimmäisen joukkoon, ja 16 kertaa kisaa aiemmin isännöineen Abu Dhabi Championshipin yläpuolelle.

It’s @ADGolfChamps week

@YasLinksGC #ADGolfChamps | #RolexSeries pic.twitter.com/cjxyB8CiNv

Kevyellä harjoittelulla tulosta hakemaan

Hattu-Tapio päätti kautensa 2021 DP World Tour Championshipin finaaliin, jossa hienon avauskierroksen jälkeen hän luisui tuloslistalla häntäpäähän heikosti sujuneiden avausten tahdittamana.

Sijoitukseksi pistelistalla tuli kuitenkin oma ennätys, 53:s sija.

Pulkkanen määritteli kauden päätteeksi tahtotilakseen draivin laittamisen ojennukseen. Harjoittelu lyhyen tauon aikana on kuitenkin jäänyt sairastelun vuoksi puolinaiseksi.

”Pikku flunssaa alkuun, sen jälkeen vielä korona joulun aikoihin. Treenit ovat olleet aika vähissä sekä golfin kuin myös fysiikan osalta. Mitään suuria muutoksia en ole tehnyt. Bägissä on uudet Titleistin SM9 wedget.”

Caddie Riku Mattila sairasti myös koronan, eikä pääse Abu Dhabiin testien näyttäessä hänelle edelleen positiivista, vaikka sairaudesta on kulunut jo melkoisesti aikaa. 
Tiistaina Pulkkasella ei ollut vielä varmaa tietoa korvaavan caddien nimeä itselleen kisassa uudella kentällä.

Suomalaispelaajilla kana kynittävänä Abu Dhabissa

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Timo Karvinen (@karvinen.timo) jakama julkaisu

Kalenterivuoden ensimmäinen kilpailu, maailmantähdet vastassa ja kenttänä aiemmin ollut Abu Dhabi Championship ei ole ollut kotimaisisille pelaajille menestyksekäs yhtälö.

  • Mikko Ilonen osallistui kisaan 12 kertaa, pääsi kuudesti jatkoon, parhaat sijoitukset 13:s ja 22.
  • Mikko Korhonen on päässyt hyvällä prosentilla (4/6) viikonlopun peleihin. Parhaat sijoitukset 15:s ja 22.
  • Pulkkanen onnistui kolmannella osallistumiskerrallaan (41.) pääsemään jatkoon
  • Kalle Samooja 0/3 ja Sami Välimäki 0/1 hakevat ensimmäistä jatkopaikkaansa
  • Roope Kakko (70.) selvisi ainoalla osallistumiskerrallaan jatkoon, Kim Koivu karsiutui

Kokonaissaldo on korkeintaan kohtuullinen, 11/27 jatkoonpääsyä, kaksi sijoitusta 15:n joukkoon.

Kivikovassa seurassa yhdenkin suomalaisen nousu kymmenen joukkooon olisi todella hyvä startti vuodelle 2022.
  

Collin Morikawa tavoittelee maailmanlistan ykköspaikkaa  

Abu Dhabi HSBC Championship on seitsemän miljoonan euron palkintopotin johdosta saanut Euroopan tähtien lisäksi vuosien varrella korvausta vastaan mukaan myös maailmantähtiä  USA:sta. 

Tiger Woods, Phil Mickelson, Jordan Spieth ja Dustin Johnson ovat osallistumiskerroillaan jääneet ilman ykköstilaa. Chris DiMarco ja Rickie Fowler ovat kiikuttaneet voittopystin valtameren yli.

Torstaina käynnistyy maailmanlistan kakkosen, Collin Morikawan kolmas perättäinen kisa, jossa hänellä on mahdollisuus voitolla nousta listan kärkeen ohi Jon Rahmin.  Hero World Championshipissa hän menetti neljän lyönnin johtonsa viimeisenä päivänä jääden vuoden 2022 avauskisassaan Hawaijilla samoin viidenneksi.

Mikäli Morikawa voittaa Abu Dhabissa ja Jon Rahm ei ole seitsemän joukossa Kaliforniassa pelattavassa kisassa, nousee Morikawa valtaistuimelle.
 

Suomalaisten lähtöajat Abu Dhabi Championshipissa torstaina:

06.10 Justin Harding-Wu Ashun –Sami Välimäki
06.30 James Morrison-Mikko Korhonen-Thomas Detry 
06.40 Steven Brown -Ricardo Gouveia –Tapio Pulkkanen
11.05 Ahmad Skaik –Kalle Samooja-Ross Fisher 

Abu Dhabi Championship

Etsi luettavaa