Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen: ”Voitto tuntuu niin pirun hyvältä”

Tapio Pulkkanen jatkaa vahvoja otteitaan

Tapio Pulkkanen uskoi koko päivän ajan voittoonsa. Lauantaina illalla Pulkkanen valmistautui henkisesti päätöspäivään katsomalla internetistä urheilutähtien videoita.

Tapio Pulkkanen pääsi pitämään tänään ensimmäistä kertaa urallaan voittajan puhettaja Challenge Tour -kilpailun päätteeksi. GoGolf tavoitti Pulkkasen Kazakstanissa, jossa hän oli menossa juhlimaan voittoaan ravintolaan yhdessä Riku Mattilan ja Kalle Samoojan kanssa.

”Tuntuu niin pirun hyvältä. European Tourille pääseminen oli iso tavoite loppukaudelle ja sen onnistuminen tässä vaiheessa on huikeaa”, Pulkkanen viestitti kisapaikalta.

 

Pulkkanen varmisti paikkansa maanosan pääkiertueella ja siirtyi samalla johtoon Challenge Tourin rankingissa. Pulkkasella on koossa tienestejä jo lähes 144 000 euroa, kun toisena oleva Englannin Aaron Rai on noin 10 000 euroa perässä.

Rai tuskin Pulkkasta uhkaa, sillä hän on jo varmistanut kolmen voiton turvin paikan European Tourilla. Lähin uhkaaja on Ranskan Julien Guerrier, joka on kuitenkin jo lähes 30 000 euroa Pulkkasta perässä.

Pulkkanen uskoi koko sunnuntain kierroksen ajan voittoon, vaikka välillä uusintaan pääseminen vaati häneltä pientä venymistä. Chase Koepka johti kisaa lyönnillä klubitalolla, kun Pulkkanen oli pelannut 16 reikää.

27-vuotias suomalainen onnistui tekemään 17. reiälle birdien ja parin päätösreiälle, joten ratkaisu venyi uusintaan.

”Koepka on hyvä ystäväni. Hän lyö lyhyelle, mutta tarkasti”, kuvaili Pulkkanen, joka itse tykittää palloa todella pitkälle.

Pulkkaselle voitto oli tosiaan uran ensimmäinen. Se pisti ajatukset liikkeelle lauantaina illalla. Hän myönsi pohtineensa paljon tulevaisuuteensa liittyviä asioita ja hakeneensa taistelutahtoa päätöspäivälle katsomalla netistä Michael Jordanin ja muiden urheilun supertähtien tekoja.

”Eilen illalla mietiskelin kaikenlaisia ajatuksia, mutta kisassa pysyin hyvin hetkessä mukana. Kyllä se oli henkisen pelin kannalta iso päivä”, Pulkkanen sanoi.

 

Loppukauden suunnitelmiin voitolla ei ole Pulkkasen mukaan vaikutusta.

”Jatkan loppukauden näillä näkymin samalla tavalla kuin olin ajatellutkin. Eli pelaan kaikki kilpailut”, Pulkkanen sanoi.

Se lieneekin järkevää, sillä mitä korkeammalla hän on kauden päätteeksi Challenge Tourin rankingissa, sitä parempia pelimahdollisuuksia hänelle lohkeaa ensi vuonna European Tourilla.

Viime vuonna 144 000 euron palkintorahat riittivät seitsemänteen sijaan. Rankingin ykkönen eli Jordan Smith tienasi lähes 100 000 euroa enemmän.

Kautta on vielä viisi kilpailua jäljellä. Neljä viimeistä turnausta ovat palkintoarvoltaan 350 000 – 500 000 euron kilpailuja.

Etsi luettavaa