Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen vaihtoi mailamerkkiä: ”Rautalyöntini ovat nyt parempia kuin koskaan”

Tapio Pulkkanen tuuletteli viimeksi voittoa Kazahstanissa syyskuussa 2017. Tämä kuva on Dubaista toiselta kierrokselta. Käsillään Hattu-Tapio  anoo toimitsijoiltaan tietoa siitä

Tapio Pulkkanen on pelannut kolme ensimmäistä Euroopean Tour kauttaan alle odotusten. Alkaneella kaudella on paljon pelissä.

Artikkelin pääkuvassa Tapio Pulkkanen ei suinkaan tuuleta voittoa, vaan anoo kädet ilmassa toimitsijoilta torstaina Emiratesin kentällä tietoa siitä, löytyykö hänen palloaan kolmannen viheriön ympäristöstä.

”Vähän lipsahti spoonilla oikealle, eikä ollut tietoa löytyykö”, Pulkkanen vahvistaa olettamuksen.

Pallo löytyi ja  Hattu-Tapio teki yhden päivän neljästä bogistaan tilastojen mukaan helpolla par-viitosella. Päivä oli kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen, tuloksella 72 (par) hän on hyvissä asemissa cut-rajan oikealla puolella.

Pulkkaselle käynnistyi neljäs kausi pääkiertueella, jonne hän nousi Challenge Tourin pistelistan vuonna 2017. 

Ensimmäinen ET:n kausi käynnistyi lupaavasti, Pulkkanen jakoi kolmattta sijaa Joburg Openissa ja luuli jo päässeensä tämän Open Championshipin karsintakisan sijoituksensa kautta Euroopan ainoaan majoriin.

Shaun Norrisin oletin olevan itseäni alempana maailmanlistalla, mutta se olikin toisinpäin ja jäin rannalle”, Pulkkanen muistelee.

Suuria odotuksia Pulkkasen peleille oli muuallakin kuin Kotkassa ja suomalaisgolfarien keskuudessa. Valmista ei kuitenkaan ole tullut, erittäin hyvistäkin lyhyistä väläyksistä huolimatta menestyksen nuoli on kääntynyt osoittamaan alaspäin.

Vuodenvaihteessa 2017–2018 Pulkkanen oli maailmanlistalla 167. Tasan kolme vuotta myöhemmin sijoitus oli 579.

Ensimmäisellä ET-kaudella sijoituksia kympin joukkoon tuli kaksi, toisella yksi ja koronavuonna hieman pienemällä kisamäärällä (20) ei yhtään.

Valoakin tunnelin päässä on näkynyt. Kuudessa viimeisessä kisassa hän on selvittänyt cutin viidesti. 

Abu Dhabissa jatkopaikkaan vaadittiin lauantaiaamuna hyvä venyminen, jonka onnistuttua Pulkkanen nousi sijalle 41 kuitaten  37 700 euroa.

Mikäli hän pääsee Dubaissa jatkoon, ET:n kokonaisansioissa poksahtaa rikki miljoonan euron raja.

Mailojen vaihdosta uutta virettä

Abu Dhabissa ja Dubaissa Pulkkanen on pelannut kausien 2018–2020  yhteistyökumppaninsa Callawayn sijasta Titleistin kalustolla. 

”Minulla on nyt bägissä 13 Titleistin mailaa. Putteri on toistaiseksi entinen, Odysseyn Two-Ball”, Pulkkanen kertoo.

Koeajossao olevaan rautasettiinsä 620 MB Pulkkanen on saanut erinomaisen tatsin.

”Nyt tuntuu siltä, että rautapeli on parasta, mitä se on ikinä ollut. Haluan uskoa, että tässä tilanteessa uudet välineet vievät minua askeleen eteenpäin. Oleellisin juttu on tietysti se, että saan pelin kaikki osaset kohdilleen.”

Dubaissa Tapio Pulkkanen on päässyt molemmilla osallistumiskerroilla 2019-2020 jatkoon. Sijoituksetkin ovat mainiot, 20:s ja 32:s. 

Dubaissa Pulkkasella on bäigssään kaksi puuta, draiveri sekä spooni

Dubaissa Pulkkasella on bäigssään kaksi puuta, draiveri sekä spooni

GETTY IMAGES

Perjantain iltapäiväkierros on iso mahdollisuus jatkaa hyvää tehtyjen cuttien sarjaa ja päästä tavoittelemaan sijoituksia viikonloppuna.

”Olin pelin kanssa vähän ongelmissa torstaina. Pitkä peli ei ollut siinä iskussa mitä toivoin.”

”Hyvät upotukset etenkin takaysillä pitivät minut pelissä mukana. Tärkeää oli, että sain vedettyä hyvät treenit pelin jälkeen. Toiselle kierrokselle on tilauksessa vahvempaa työskentelyä etenkin tiiauspaikoilla”, pitkistä avauksistaan tunnettu Pulkkanen suunnitteli.

Mikäli alkaneelle kaudelle pelipaikat olisi jaettu menestysten mukaan, Pulkkanen olisi joutunut karsintohin. Tämä vuosi on sitäkin suuurempi mittari. Suomalaiset golfia seuraavat ovat saaneet nauttia Sami Välimäen, Mikko Korhosen sekä Kalle Samoojan menestyksistä.

Hyvin yleinen kysymys on viimeisten vuosien aikana ollut, milloin on Pulkkasen vuoro nousta eturiviin, jossa hän on loistanut sekä Nordic Leaguen ja Challenge Tourin kisoissa.

Lähi-Idän kisoisssa annetaan kaudelle alkuvauhdit. Ensimmäisen rastin Pulkkanen hoiti tyylikkäästi. Dubain ja Saudi-Arabian kisat antavat lisäinfoa siitä, mitä pitkälyöntiseltä kotkalaiselta on lupa odottaa kauden edetessä.

Tapio Pulkkasen bägissä Dubain kisassa 

Driver:  Titleist Tsi3, Kurokage varsi

Spooni:  Titleist Tsi2, Kurokage varsi

Pitkä rauta: Titleist Utility 3, project X 7.0 varsi

Titleist

Raudat 4-pw: Titleist 620 MB, project X 7.0 varsi

Wedget: Titleist BW 49,53 ja 58 asteiset SM8

Putteri: Odyssey Two Ball

Perjantaina Tapio Pulkkanen lähtee kierrokselleen Suomen aikaa kello 10.50

Omega Dubai Desert Classic, tuloslista

Etsi luettavaa