Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen työmiehen askelin kohden kärkikymmenikköä – Lauri Ruuskan askelmerkit kateissa toisella puoliskolla

Tapio Pulkkasella on ennen viimeistä päivää 3-4 lyöntiä kärkikymmenikköön

Hattu-Tapio Pulkkanen (72-67-68,-6) teki Tanskan ET-kisan kolmannella kierroksella pientä nousua viiden birdien kierroksellaan.

Tapio Pulkkanen on pelannut onnistumisilla mitaten kolme lähes identtistä kierrosta Himmerland Golf & Spa Resortin kentällä. Kahdella viimeisellä kierroksella birdien määrä on ollut viisi. Ensimmäisellä vain kolme, mutta eagle korvasi kaksi puuttuvaa birdietä.

Tuloksissa (72-67-68,-6) ero on siis tullut bogien ja tuplien määrästä riippuen.

Avauspäivänä kotkalaisen peli pätki neljän bogin ja tuplan edestä. Toisella ja kolmannella kierroksella bogien määrä (1+2) on parantanut oleellisesti kierrostuloksia ja nostanut Pulkkasta mukavasti tuloslistalla (86-42-34).

Toisen päivän jälkeen Pulkkanen kertoi, että kenttäpeli ei ollut aivan parasta luokkaa.  Myös lauantaina haasteet kohdistuivat pitkiin lyönteihin, avauksiin.

”Oli työmiehen päivä ilman tähtihetkiä. Vaikein päivä lyönnin osalta, jonkin verran jäi avauksia oikealle. Takaysillä sain onneksi kirittyä ok tuloksen kasaan.”

”Sunnuntaina kun saa kunnon iskun päälle, on mahdollisuus kymmenen ensimmäisen joukkoon nousemiseksi olemassa”, Pulkkanen kertoi kierroksen jälkeen.

Sunnuntain kierrokselle Hattu-Tapio (-6) lähtee tilanteesta, jossa neljänteen sijaan on neljä lyöntiä, kymmenenteen kolme.
2019 jolloin Himmerlandin kisa edellisen kerran pelattiin, Pulkkanen nousi sunnuntaina 12:ksi tekemällä peräti yhdeksän birkkua.

Alexander Björkilla on vielä mahdollisuus kiilautua jopa Ruotsin olympiajoukkueeseen, mikäli Tanskasta tulee voitto ja seuraavien viikkkojen kisoistakin kilpakumppaneita reilusti  paremmin pisteitä

Alexander Björkilla on vielä mahdollisuus kiilautua jopa Ruotsin olympiajoukkueeseen, mikäli Tanskasta tulee voitto ja seuraavien viikkkojen kisoistakin kilpakumppaneita reilusti paremmin pisteitä

GETTY IMAGES

 Voittoon tuskin on asiaa, sillä  kärkipari Bernd Wiesberger (-14) ja Alexander Björk (-13) on kahdeksan ja seitsemän lyönnin päässä.

Lauri Ruuskan veto loppui kesken kierroksen

Lauri Ruuska sai yhdessä pelikaverinsa Jason Scriverin kanssa hienon startin kierrokselleen. Molemmat oliva kahden birdien myötä yhteistuloksessa -7 nousemassa kohden kärkeä. Australian Scrivener puksuttikin samaa tahtia loppuun, teki vielä neljä birdietä ja bogin nousten kärkikolmikon kantaan viidenneksi yhteistuloksella -10.

Lauri Ruuska hävitti 11:n viimeisen reiän aikana tuloksellisesti näköpiiristään pelikaverinsa Jason Scrivenerin

Lauri Ruuska hävitti 11:n viimeisen reiän aikana tuloksellisesti näköpiiristään pelikaverinsa Jason Scrivenerin

GETTY IMAGES

Ruuska lähti valitettavasti eri suuntaan.

”Löin siinä loppupätkällä neljä kertaa huonosti. Kenttä ei antanut anteeksi, eikä tullut muistakaan paikoista birkkuja”, kahdeksan reiän jaksoon kolme bogia ja tuplan tehnyt Ruuska harmitteli. 

Tuloksin 66-71-74,-2) sijoitus on 58. Sijoitukset ovat kierroksittain (1-14-58) pudonneet kiihtyvää tahtia.

”Sunnuntaina on oiva mahdollisuus pelata hyvä tulos. Peli on kyllä olemassa, kun vaan saa paikkoja rakennettua tiiltä ja väyliltä”, Ruuska valoi uskoa uudelle nousulle.

Elisa Viihde Viaplay näyttää neljännen päivän tapahtumat suorina sunnuntaina klo 14.30-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa