Tapio Pulkkanen teki golfhistoriaa – voitti ensimmäisenä suomalaisena Challenge Tourin rankingin

Tapio Pulkkanen pääsi kokeilemaan ranking-voittajan palkintoa tiistaina kilpailun aattona.

Tapio Pulkkanen on voittanut Challenge Tourin rankingin. Hänen kokonaistienestit olivat 180 799 euroa.

Se on siinä. Tapio Pulkkanen on voittanut ensimmäisenä suomalaisena Challenge Tourin rankingin. Voitti meni tiukille, sillä Pulkkanen sai jännittää eteläafrikkalaisen Erik Van Rooyenin peliä lähes kierroksen loppuun saakka.

Van Rooyen oli ennen kilpailua rankingissa viidentenä ja olisi kisan voittamalla noussut rankingin kärkeen. Nyt Van Rooyenin sijoitus oli jaettu kolmas, mikä ei riittänyt ohittamaan Pulkkasta, joka ehti viettää aikaa klubilla tuntikaupalla, sillä hän lähti kierrokselleen ensimmäisten joukosta.

Eteläafrikkalainen pelasi itsensä ulos sekä kisan että rankingin voittotaistelussa viimeistään 16. reiällä, jolle hän teki bogin ja putosi jo kolme lyöntiä kisan lopulta voittaneesta Clément Sordet’sta. Ranskalaisen lopputulos oli lopulta -15.

Pulkkaselle hyvä kategoria kiertueelle

Pulkkanen saa  Challenge Tourin nousijoista parhaan kategorian alkukauden kisoihin European Tourilla. Kortti on vahva, joten Pulkkasella on ensi kaudella hyvä mahdollisuus vakiinnuttaa paikka maanosan ykköskiertueella.

Hän otti jo uransa toisen ranking-voiton ammattilaiskiertueella. Vuonna 2015 Pulkkanen voitti ylivoimaisesti Nordic Leaguen kiertueen rankingin. Nordic League on ns. satelliittitason kiertue eli se tulee golfkiertueiden hierarkiassa Challenge Tourin jälkeen.

Tuolloin Pulkkanen voitti peräti viisi kilpailua yhden kauden aikana. Tänä vuonna Pulkkasen voitti yhden kisan, Kazakhstanin Openin, ja sijoittu kolme kertaa toiseksi. Sijoituksia kärkikymmenikköön tuli yhteensä kuusi, sillä hän sijoittui lisäksi kaksi kertaa kuudenneksi.

Lindell ei saanut isoa vaihdetta silmään

Oliver Lindellin vauhti päätöspäivänä oli lopulta liian hidas, sillä hän jäi toisesta sijasta lopulta peräti seitsemän lyöntiä. Mikäli Lindell olisi sijoittunut yksi toiseksi, hän olisi varmistanut nousun European Tourille haastajakiertueen kautta.

Lindellin unelmat murenivat 15. reiällä, jolle nuori porvoolainen sortui tekemään tuplabogin. Sen jälkeen hän teki vielä kaksi bogia loppuun rei’ille 17 ja 18, kun mahdollisuutta nousta kiertueelle ei enää ollut.

Lindell ei myöskään missään vaiheessa saanut birdie-vaihdetta päälle, sillä päätöskierroksella birdieitä syntyi ainoastaan yksi.

Hänellä on vielä mahdollisuus nousta pääkiertueella, sillä hän pelaa ensi viikolla European Tourin finaalikarsinnassa.