Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen tavoittelee menestystä Johannesburgissa – suomalaispelaajilla haastava vaihe meneillään

Tapio Pulkkasella on hyviä muistoja Johannesburgista. Hän sijoittui vuoden 2017 loppuvaiheilla Jobu Openissa kolmanneksi. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja, Mikko Korhonen, Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen starttaavat kilpailuun The Club at Steyn Cityn torstaina perättäisinä aikoina kello 12.25-12.55.

DP World Tourin kauden kolmas Etelä-Afrikan kilpailu neljästä pelataan Johannesburgin liepeillä kentällä, joka ensimmäistä kertaa isännöi tämän tason tapahtumaa.

Suosikkeihin lukeutuva Dean Burmester pelaa kotikonnuillaan ja uskoo, että puitteiden osalta kisasta tulee erinomainen.

“Kenttä on erinomaisessa kunnossa, viheriöt ovat lähes täydellisiä. Järjestäjien oli tarkoitus peluuttaa kenttä kovana ja nopeana, mutta sade on pehmittänyt pintoja ”, maailmanlistalla sijalla 76:s oleva pitkälyöntinen Burmester määrittelee lähtökohtia.

Rivien välistä voi helposti tulkita sen, että tulostaso saattaa nousta varsin kovaksi, mikäli lähestymisiä päästään pommittamaan lipun juurelle.

Supertähtiä ei ole mukana, suosikkeihin lukeutuvat myös George Goetzee, JB Hansen sekä sunnuntaina uusintatappion kokenut Jordan Smith.

Englantilaispelaaja on näyttänyt viidessä viimeisessä kisasaan, kuinka nopeasti maailmanlistalla nousee kun tuppautuu kärkipäähän viikosta toiseen.

Kakkostila oli jo toinen vuoden 2022 puolella, kaksi muutakin sijoitusta viidestä ovat olleet kärjen tuntumasa.

Alkuvuodesta Smith on noussut reilusti yli 100 sijaa ja on nyt 118. Burmesterin (76.) tavoin hänellä on mahdollisuus nousta kahden seuraavan viikon aikana jopa 50:n joukkoon, joka toisi varmuudella paikan The Mastersiin.

Löytävätkö suomalaiset vireen ohuessa ilmanalassa?

Johannesburgin kilpailu pelataan ohuessa ilmanalassa, josta suomalaisnelikko sai esimakua jo edellisessä kisassa.

Vain Kalle Samooja (74.) pääsi jatkoon. Muut saivat aikaa pelinsä hiomiseen.

Alkukauden onnistumiset ovat olleet harvassa.

Tapio Pulkkanen sijoittui Ras al Khaimahin ensimmäisessä kisassa seitsemänneksi, Samooja Dubaissa 12:ksi. Mikko Korhonen oli tähtien seassa Abu Dhabissa 24.

Muiden suomalaisten tavoin Sami Välimäki on päässyt viidessä viimeisessä vain kahdesti jatkoon, parempi sijoituksista oli 54.

Steyn City Championshipissa ja seuraavan viikon Qatar Mastersissa suomalaisnelikolla on oiva mahdollisuus kääntää kuntopuntarinsa nousuun.

Torstaina Samooja, Korhonen, Pulkkanen ja Välimäki starttaavat iltapäivän ryhmissä (12.25-12.55), perjantaina vuorostaan aamulla.

Palkintopotissa on vajaat 1,3 miljoonaa euroa.

Lue myös: Golfia TV:ssa – miten pärjäävät suomalaiset Etelä-Afrikassa ja Saudi-Arabiassa?

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorina lähetyksinä päivittäin klo 12.30-


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Tulospalvelu

Etsi luettavaa