Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen tavoittelee British Mastersista paikkaa majoreihin –voitto avaisi portit PGA Championshipiin ja US Openiin

Maamme ykköspelaajaksi maailmanlistalla noussut Tapio Pulkkanen on ainoa pääkiertueen kotimaisista pelaajista joka ei vielä ole pelannut majoria. KUVA: GETTY IMAGES

Seitsemässä viimeisessä kisassaan kolmasti kärkikymmenikköön yltäneen Hattu-Tapion lisäksi menestystä Ryder Cupia useasti isännöineeltä The Belfryn Brabazon Courselta hakevat Kalle Samooja, Mikko Korhonen ja Sami Välimäki.

DP World Tourin klassikoihin kuuluvaa British Mastersia isännöi toista kertaa peräkkäin Danny Willett.

Vuodesta 1946 pelatun kisan voittajien listalta löytyvät legendoista muun muassa Greg Norman, Seve Ballesteros, Nick Faldo, Ian Woosnam, Colin Montgomerie, Lee Westwood ja Justin Rose.

Palkintosummaltaan (2,2 milj. €) se kuuluu edelleen painoarvoltaan keskimääräistä suurempien joukkoon.

Viimeisiä paikkoja PGA Championshipiin tarjolla

Tulevan viikonlopun jälkeen lyödään käytännössä lukkoon kauden toisen majorin osallistujalista.

Maailmanlistalla sadan joukkoon nouseminen tuo käytännössä varmasti paikan Oakland Hills Country Clubilla pelattavaan kisaan. Lähes varmaa on se, että paikka irtoaa tätä hieman heikommallakin sijoituksella seuraavaksi julkaistavalla listalla.

Tämä avaa Tapio Pulkkaselle (215.), Kalle Samoojalle (217.) ja Mikko Korhoselle (225.) mahdollisuuden päästä mukaan voittamalla kisan
Mikäli kisassa jaetaan edellisvuoden tapaan voittajalle 24 pistettä, suomalaisista kukaan ei voi yltää voitolla sadan joukkoon, mutta mahdollisesti riitävä lähelle kuitenkin päästäkseen PGA Championshipiin.

Edellisvuoden kisan voitti kaikkien aikojen vanhimpana ensikertalaisena Richard Bland (48-v).

Suuren osan urastaaan pääkiertueen ja Challenge Tourin väliä sukkuloinut Bland saa kisassa tavanomaista enemmän huomiota myös sen johdosta, että kisa on hänelle 500:s DP World Tourilla.

Mikko Korhonen oli vain lyönnin jääneenä kolmas, Sami Välimäki 21:s ja Tapio Pulkkanen 52.

Torstaina käynnistyvässä kisassa ei ole mukana tulikuumia tähtipelaajia. Suosikkeina matkaa lähtevät Skotlannin vasuri Robert MacIntyre, ensimmäistä voittoaan pääkiertueella hakeva Puolan Adrian Meronk, Englannin edustajina Jordan Smith ja Sam Horsfield

Voittajalle paikka US Openiin

Belfrysta käynnistyy myös neljän kisan mittainen karsinta kesäkuun puolivälissä pelattavaan US Openiin.

Paikka aukeaa British Mastersin, sekä kolmen seuraavan Euroopassa pelattavan DP World Tourin kisan (Belgia, Hollanti, Saksa) pisteiden perusteella.

Paikkoja on jaossa kymmenen. Käytännössä on varmaa, että voittamalla yhden kisan pääsee varmuudella mukaan. Vahva menestys ilman ykköstilaa tuo paikan vähintään kuudelle muulle pelaajalle.

Edelliskaudella Mikko Korhonen oli kymmenen joukossa, mutta henkilökohtaisten syiden johdosta hän ei lähtenyt matkaan.
Suomalaisista on aiemmin pelannut osanottajamäärältään suurimmassa majorissa vain Mikko Ilonen, joka selvisi mukaan 36-reiän karsinnasta vuosina 2010 ja 2012.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät British Mastersin kanavillaan kaikkina neljänä päivänä.

Torstai15.30-21.30
Perjantai15.30-21.30
Lauantai15.00-20.30
Sunnuntai15.00-2030

Tulospalvelu

Etsi luettavaa