Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen: ”Superkierros, hienoa päästä Miguel Angel Jimenezin kanssa kentälle”

Tapio Pulkkanen on saanut erittäin hyvän otteen Wentworthin kentästä

Tapio Pulkkanen (70-67,-5) on ennen viikonloppua BMW Championshipissa 14:s., Mikko Korhonen (-6) ja Kalle Samooja (-5) hekin mainioissa asemissa.

Suomalaisten kokonaispanos ET:n lippulaivakilpailussa on ennen viikonloppua vahvempi kuin koskaan aiemmin kisan historiassa. Avauspäivänä tuloksen 70 tehnyt kolmikko Tapio Pulkkanen (67,-5),  Mikko Korhonen (68,-4) ja Kalle Samooja (69,-3) on perjantain hienojen esitysten jälkeen sijoilla 14:s, 19:s ja 25:s.

Päivän paras tulos oli 65,-7. 

Pulkkasen lisäksi viisi muuta pelaajaa selvisi ilman paria suurempaa lukua päivästään.
”Minulla oli superkierros. Pitkä peli oli melkoisen kohdillaan, sain paljon birdiepaikkoja. Pelin pitivät kasassa muutama hyvät pelastukset, joilla pidin bogit pois kortista”, Pulkkanen iloitsi.

Miguel Angel Jimenezi vetää lauantaina kello 14.00 Suomen aikaa runsaasti väkeä ryhmänsä perään

Miguel Angel Jimenezi vetää lauantaina kello 14.00 Suomen aikaa runsaasti väkeä ryhmänsä perään

Getty Images

Lauantain kierrokselle Hattu-Tapio pääsee vieläkin kuuluisamman  tyyliniekan, Miguel Angel Jimenezin kanssa. 57-vuotias espanjalaislegenda on pelannut ET:lla eniten kilpailuja ,(714) sekä tehnyt eniten holareita (10).

BMW PGA Championshipissa menetysten lista on vakuuttava etenkin uran toisella puoliskolla. Hän voitti Wentworhissa 44-vuotiaana kaudella 2008. 49-vuotiaana (2013) sijoitus oli neljäs, kaksi vuotta myöhemmin 51-vuotiaana toinen. Sijoituksia kymmenen joukkoon on yhteensä seitsemän.

MIkko Korhosen kortista löytyi kaksi bogia, jotka hän kuittasi neljällä birdiellä ja yhdellä eaglella. 

”Hyvä rundi tänään. Alku oli taas vähän hakemista, mutta takalenkillä kulki hyvin. Jaksoin olla kärsivällinen ja se palkittiin. Puttien vauhdit olivat paremmin hallussa tänään, eilen jäi vähän lyhyeksi koko ajan. Muutenkin ihan stediä menoa oli tiiltä greenille. Parannettavaa jäi toki”, Korhonen sanoi.

Sami Välimäki (73-75,+4) aloitti perjantain hienosti ollen neljän reiän jälkeen birdiellä ja eaglella kolme alle kierrostaan. Lunta alkoi tulla tupaan kahdeksannella, jossa tullut bogey sai jatkoa tuplalla ja bogeylla. Ote kirposi pahasti, cut-raja jäi kuuden lyönnin päähän. Edellisvuoden kisassa Välimäki oli 13:s nousten ensimmäisen kerran maailmanlistalla sadan joukkoon.

Superyllättäjät kärkikolmikkona

Asetelman koko kisalle tekee harvinaisen mielenkiintoiseksi sekin, että kärkikolmikon Kiradech Abhibarnrat (-12),  Laurie Canter (-11) ja Francesco Laporta (-11) keskimääräinen sijoitus maailmanlistalla on pitkälti pääle 300:n. Näiltä sijoilta ei ole Wentworthissa ainakaan toistaiseksi voitettu.

Abhibarnratin osalta on hyvä muistaa kuitenkin se, että thaimaalainen nousi jo nuorena miehenä melkoiseksi tähdeksi, joka oli maailmanlistalla parhaimmillaan 29.
Suurin voitto on Malesian Openista. ET:n päätöskisassa, DP World Championshipissa hän oli 2017 toisena, vain lyönnin Jon Rahmille hävinneenä.

Takaa-ajajista lähimpänä ovat maailmantähdiksi luokiteltavat Adam Scott (-10), Justin Rose (-9), Billy Horschel (-9), sekä ET:n menestyskonkari a Jamie Donaldson (-9).
Vakavasti otettavia haastajia löytyy Abhibarnratista  maksimissaan seitsemän lyönnin päässä peräti 34. Kauempaakin voi  toki kahdella huipputuloksella nousta voittotaistoon.

Ryder Cupin karsinnassa suoria paikkoja, sekä villejä kortteja hamuavien lista lyheni karsiutumisten johdosta melkoisesti. Ian Poulterin (-1) esitys jäi kahteen kierrokseen, josta huolimatta hänen odotetaan saavan yhden kolmesta villistä kortista.

Shane Lowry (-8) teki hyvän nousun toisena päivänä. Lukkoon lyöty ei ole hänenkään suora paikkansa, mikäli ”väärät miehet”  keräävät ET:n listalla pisteitä pudottaen Rory McIlroyn kuittaamaan paikkansa joukkueeseen maailmanlistan perusteella.

Paljon on avoimia kysymyksiä ilmassa viikonlopulle. Vahvan oloista voittajakandidaattia on toistaiseksi hyvin vaikeaa tunnistaa. Suomalaisetkin saattavat nousta sotkemaan niitä kuvioita varmasti värikkäiden kahden viimeisen päivän aikana.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan kolmannen päivän suorana kello 14.00-20.00

Suomalaisten lähtöajat:

Kalle Samooja – Wade Ormsby 13.15
Mikko Korhonen – Pablo Larrazabal 13.25
Tapio Pulkkanen – Miguel Angel Jimenez 14.00 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa