Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen pusersi itsensä jatkoon Abu Dhabissa – Mikko Korhonen 11:na

Hattu-Tapio Pulkkaselle  pääsy viikonlopun kierroksille oli viides kuudessa viimeisessä kisassa

Tapio Pulkkaselta odotetaan alkaneella kaudella huomattavasti kolmea aiempaa parempaa menestystä. Tyrrell Hattonin (-11) viiden lyönnin johto kutistui lauantain aamutunteina yhteen.

Tapio Pulkkanen (73-70,-1) ja Mikko Korhonen (69-69,-6) ahertavat lauantaina aamuvarhaisesta pitkälle iltapäivään pelattuaan jo toisen kierroksen loppuun heti auringon noustua. 

Hattu-Tapio Pulkkanen teki tarvittavan birdien päivän ensimmäisellä reiällään ja selvitti kolme muuta pareilla. Yhteistuloksellaan -1 hän jakaa sijalukua 49. ja omaa hyvät mahdollisuudet oman Lähi-Idän kisojen ennätyksensä tekemiseen. 

12 aiempaa kisaa ovat tuottaneet neljä jatkoon pääsyä, parhaimmillaan sijan 20. Dubaista.

Neljännellä pääkiertueen kaudellaan Kymen Golfin kasvatilla on totisesti näytön paikka.  Loistettuaan Challenge Tourilla 2017 olivat odotukset muuallakin kuin Suomessa korkealla.

Valtavaan lyöntipotentiaaliinsa nähden tulokset ovat olleet kokonaisuutena vaisuja.

Maailmanlistalla ( 581.) hän on pudonnut kolmessa vuodessa tasaisesti yli 400 sijaa. Toistaiseksi viimeinen  top 10-sijoitus kolmesta on toukokuulta 2019.

Hyvä viikonloppu Abu Dhabissa antaisi hienot alkuvauhdit kauteen ja seuraavan viikon Dubain kisaan, jossa Pulkkanen on molemmilla osallistumiskerroillaan ( 32,20) onnistunut varsin hyvin.

Peliseura on lauantaina parhaasta päästä, major-voittaja Henrik Stenson ja Englannin Jordan Smith kirittävät Hattu-Tapiota. Kolmikko starttaa klo 10.13 Suomen aikaa.

Mikko Korhonen piti bogeyt poissa kortistaan

Mikko Korhosen veto kesti etenkin perjantain kovassa tuulessa mainiosti. Neljä birkkua ja bogi syntyivät ennen auringon laskua, lauantaina hän takoi korttiin seitsemän  paria.  

Kokonaisssaldo 28 paria, seitsemän birdietä ja vain yksi bogey on kaikista osallistujista tasaisin. Yksikään pelaajista ei onnistunut kiertämään Abu Dhabi Golf Clubin kenttää kahden ensimmäisen päivänn aikana ilman bogeja.

Mikko Korhoselle kisa on 197:s European Tourilla, cutin läpäiseminen upeasti 134:s.

Mikko Korhoselle kisa on 197:s European Tourilla, cutin läpäiseminen upeasti 134:s.

GETTY IMAGES

Kymmenettä kauttaan ET:lla pelaavan Korhosen paras sijoitus Abu Dhabista on ennen viikonloppua 18:s.

Ennen kahta viimeistä kierrosta Korhonen on 11. Pelikavereiksi lähtevät kolmannelle kierrokselle Matt Wallace sekä Callum Shinkwin.

66 pelaajaa 132:sta aloittaneesta pääsi jatkoon, cut-rajaksi muodostui -1. 

Kalle Samooja (73-71, par) jäi lyönnin päähän,  Sami Välimäen (77-75,+8) meni tyystin penkin alle.

Yllättäjille tilaa kärjesssä – ykkössuosikki ei ole koskaan voittanut Abu Dhabissa

Tyrrell Hatton (-11) pelasi lauantaina kierroksensa viimeiset reiät yhden yli.  Rafael Cabrera-Bello (-10) teki samalla pätkällä kolme birkkua kivuten lyönnin päähän. Toisen kierroksensa alkuvaiheilla kolmella johtanut Rory McIlroy (-8) on kolmen lyönnin päässä. 

Kärkikymmenikön takana sijalta 11 löytyvät Korhosen lisäksi myös kisan kaksinkertainen voittaja Tommy Fleetwood sekä Matt Wallace

Abu Dhabiin on läpi kisan historian ostettu vuosittain yksi tai useampia tähtiä. Kertaakaan maailmanlistalla korkeimmalla ollut pelaaja ei ole voittanut, eikä tämä sarja katkea nytkään.

Maailmanlistan kolmonen Justin Thomas putosi jatkosta tehtyään toisen kierroksen ainoan tuplabogeyn 18:lla.

Abu Dhabi, tuloslista

Viasat ja Viaplay näyttävät Abu Dhabin kisan myös viikonloppuna suorana 

Lauantain lähetysaika on 10.00-15.30. Sunnuntaina kisan tunnelmaan pääsee 9.00-15.30 välisenä aikana.

Etsi luettavaa