Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen: ”Pomputtelua luvassa ainakin myötätuuleen”

Tapio Pulkkanen hakee hyviä pomppuja Pohjois-Irlannissa

Tapio Pulkkanen pyrkii katkaisemaan missattujen cuttien sarjan European Tourin Rolex Seriesin kilpailuissa. Pohjoisimmassa Pohjois-Irlannissa pelattava Irish Open on jälleen kerran: yksi Pulkkasen kauden tärkeimmistä kilpailuista.

Tapio Pulkkanen on tienannut toukokuun alusta lähtien vain 8700 euroa European Tourin rahalistalle. Kesän suurkilpailut ovat menneet penkin alle, joten sijoitus on tippunut huolestuttavaksi myös Race to Dubai -listalla. Seuraavat kaksi viikkoa pelataan erilaista golfia, sillä alustana on perinteiset brittiläiset links-kentät. 

Pulkkasen uran suurimmat kokemukset linkseiltä ajoittuvat amatööriaikoihin. Tapsa väänsi tiistaina tiukan matsin Mikko Korhosen kanssa, joka on useasti todennut, että links ei ole hänelle helpoin alusta. 

”Joo kyllä paljon pomputtelua luvassa varsinkin myötätuuleen. Amatöörinä viimeksi kunnon linksiä tullut pelattua. Aika paljon rautakakkosella tulee avauksia lyötyä. Heinä on pitkää muttei yhtä rajua kuin ranskassa”, Pulkkanen kertoo.

Tapio Pulkkanen myöntää, että on odottanut links-viikkoja jo alkukaudesta lähtien. 

”Alkuvuonna kun katsoin kalenteria niin nämä kisat wentworthin ohella semmoiset mielenkiintoisimmat. Ihan hyvin meni peli treenirundilla. Tasaista vääntöä”, Pulkkanen viittaa niukkaan voittoonsa Mikko Korhosesta

Pulkkanen lähtee viikkoon Race To Dubai -listan sijalta 133. Jo jatkoonpääsy Irlannista toisi tärkeitä euroja Pulkkasen kassaan. Kun potissa on seitsemän miljoonaa dollaria, on jokaisen pompunkin merkitys jatkoonpääsyn kohdalla useita tuhansia euroja. 

28-vuotias aloittaa pelinsä avauskierrokselle kello 10.00 Suomen aikaa.

Etsi luettavaa