Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen onnen kukkuloilla: ”Nyt käännetään katse finaalikisoihin”

Tapio Pulkkanen kuvassa heti European Tour -kortin varmistumisen jälkeen

Tapio Pulkkasen puhelin ja some-kanavat ovat täyttyneet onnitteluviesteistä pari tuntia European Tour -uran jatkumisen varmistumisen jälkeen. 28-vuotias pelasi viimeisellä kierroksella kypsää peliä ja kokee erityisesti puttaamisensa olleen ratkaisevat tekijä.

Tapio Pulkkanen varmisti European Tourin pelioikeuden neljännen sijan myötä Dunhill Links Championshipissa. Mies ei ole edes ottanut selvää kuinka suuri shekki tilille on napsahtamassa, vaan ainoa tunne kropassa on onni tavoitteen täyttymisestä. 

Vaikeiden aikojen jälkeen kypsä viimeinen kierros St.Andrewsissa tuntuu luonnollisesti enemmän kuin hyvältä. 

”Pelasin todella maltillisesti tänään. Tänä vuonna oli Tshekissä paikka iskeä jopa voitosta, mutta silloin lähdin vähän liian rennolla ja hyökkääväisellä taktiikalla. Tänään otin siitä opiksi ja pelasin todella fiksua golfia”, Pulkkanen kertoo. 

Avauskierroksen jälkeen erityisesti putteri alkoi tottelemaan. 

”Avauspäivänä oli tosi kova tuuli. Toisena päivänä sain putterin jo lämpimäksi Kingsbarnsissa ja Carnoustiessa peli oli toki aivan satumaista. Tänään suurin onnistuja oli putteri, joka viimeisteli todella hyvällä prosentilla”, Pulkkanen kertoi puhelimitse. 

Kauden 2018 aikana Pulkkanen on elänyt kovia aikoja kentällä. Ajoittain kun on ollut paikka iskeä, on huono kierros vesittänyt suuremman shekin. European Tourin pelioikeus alkoi jo karkaamaan pelottavan kauas ennen Skotlannin kisaa. 

”Golf menee välillä ylös ja alas. On se ollut välillä toki rankkaa, mutta nyt jotenkin lopetin stressaamisen pelioikeudesta. Päätin, että mennään kisa kerrallaan ja katsotaan mitä tapahtuu”, Pulkkanen pohti. 

Pulkkasen uran suurin shekki on alkuvuodelta Johannesburgista, josta mukaan lähti 62 930 euroa. Nyt tilille napsahtaa yli 200 000 euron korvaus (huhujen mukaan 240 000 euroa). Rahallisesti se on luonnollisesti merkittävä summa 28-vuotiaalle golfammattilaiselle. 

”En ole kerennyt miettimään. Katsotaan mitä sieltä tilille aikanaan tulee, mutta se ei ole tärkein asia tässä”, Tapsa kertoi. 

Ajatus on jo osittain siirretty tulevaisuuteen. Nälkä ei loppunut pelkkään kortin varmistumiseen. Pulkkanen tulee nousemaan European Tourin rahalistalla noin sijalla 86. 

”Finaalikisoihin tässä pitää alkaa tavoitteet asettamaan. Tässä on kaksi kisaa runkosarjaa jäljellä ja sitten aukeaa toivottavasti ovia Turkin ja Etelä-Afrikan, jopa Dubain kisaan”, Pulkkanen asetteli. 

Ensi viikolla pelataan British Mastersia Lontoossa. Pulkkanen on mukana kuten myös Mikko Ilonen, Mikko Korhonen ja Kim Koivu jos hän mahtuu kisaan mukaan. 

 

Etsi luettavaa