Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen niukasti jatkoon Dubaissa –Thomas Pieters tavoittelee seitsemättä ykköstilaansa pääkiertueella

Tapio Pulkkanen starttaa kolmannelle kierrokselleen Emirates Golf Clubilla sunnuntaina kello 5.50 Suomen aikaa. KUVA: GETTY IMAGES

Dubai Desert Classicissa pelataan huipputasaista kilpailua, jossa 87 viimeisille kierroksille selvinnyttä pelaajaa ovat kahdeksan lyönnin sisällä.

Kalle Samoojan lisäksi myös Tapio Pulkkanen jatkaa sunnuntaina ja maanantaina pelejään Majlis Coursella Emirates Golf Clubilla.

Hattu-Tapion jo aamupäivällä viimeistelemä tulos (70-72,-2) oli viimeinen, jolla peräti 23 pelaajaa pääsee tavoittelemaan nousua sijalta 65.

Hyvin poikkeavaa on sekin, että 132 pelaajan kisassa käytännössä yhtä vaille kaksi kolmasosaa selvitti tiensä kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Pulkkaselle osallistumiskerta Dubai Desert Classiciin on viides, aiemmissa kisoissa kaksi jatkoonpääsyä ovat tuottaneet sijoitukset 20:s ja 32.

Kalle Samoojan (-3) sijoitus on 57. Kärkikolmikkoon Thomas Pieters (-10), Richard Bland ja Michael Thorbjornsen on eroa seitsemän lyöntiä, seitsemättä sijaa jakaviin on matkaa viisi lyöntiä.

Mainion toisen kierroksen pelannut Sami Välimäki (76-68,par) karsiutui kahdella, Mikko Korhonen (72-71,-1) yhdellä lyönnillä.

Thomas Pieters menestyy hiekka-aavikolla

Thomas Pieters on menestynyt erinomaisesti Abu Dhabissa ja Saudi-Arabiassa, Dubai Desert Classicissa hän metsästää seitsemättä voittoaan pääkiertueella. KUVA: GETTY IMAGES

Belgian Thomas Pieters pelasi vuosi sitten talvikaudella neljä mainiota kisaa peräkkäin. Tuolloin hän voitti Portugalissa ja Abu Dhabissa, sekä sijoittui 12:ksi Dubai Desert Classicissa, 15:ksi DP World Tourin finaalissa.

Kauden 2022 edetessä ote hiipui, vaikka yksittäisiä hyviä esityksiä kertyikin.

Kauden 2023 alkuun hän karsiutui edellisvuoden voittokisassaan Abu Dhabissa. Lauantaina belgialainen oli ulalla Majlis Coursella ulosmenossa tehden kaksi bogia. Sisääntulossa tahti muuttui, seitsemän birdietä nostivat hänet lyhyessä ajassa cut-rajan tuntumasta kisan johtoon.

”Puttipelini oli huippua. Avauksiin jäi paljon parannettavaa kahdelle viimeiselle kierrokselle, ne eivät toimineet”, Pieters valotti näkemystään valmiudestaan taistella kärkisijoista.

Ryder Cupiin vahvasti ehdolla oleva Pieters on osoittanut kykenevänsä pelaamaan mainioita kisoja Lähi-Idässä. Ansiolistalla on Abu Dhabista voiton lisäksi toinen ja neljäs sija, Saudi-Arabiasta kolmas ja kymmenes tila. Itseluottamusta Pietersille antaa varmasti myös 12:s edellisestä Dubai Desert Classicista, joka on Majlis Coursella uran paras.

Kärkikolmikosta Pieters on ehdottomasti suurin suosikki ohi Richard Blandin ja amatöörien maailmanlistan kakkosen Michael Thorbjornsenin.

Rory McIlroy ja Bernd Wiesberger samassa ryhmässä

Rory McIlroylla oli hymy herkässä Dubain kisan ensimmäisellä kierroksella. Pohjois-irlantilaisella on kahdella viimeisellä kierroksella näytön paikka Emirates Golf Clubilla, jossa hän tavoittelee kolmatta ykköstilaansa maanantaina päättyvässä kisassa. Ensimmäisestä on aikaa jo 14 vuotta.

Kilpailun voitosta tullee erittäin tiukka taisto. Kärkikymmenikössä kokemusta edustavat Richard Blandin lisäksi lisäksi LIV Golfin talliin kuuluvat Patrick Reed, Bernd Wiesberger ja Ian Poulter yhdessä PGA Tourin äänitorveksi kasvaneen pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Rory McIlroyn kanssa. Viimeksi mainittu nelikko on vieläpä samassa tuloksessa -8 jakamassa seitsemättä sijaa.

Patrick Reedin ja Rory McIlroyn kohtaaminen Dubaissa rangella oli jo ennen kisaa jäätävä McIlroyn jätettyä vastaamatta Reedin kättelytarjoukseen.

Major-voittajat eivät joutuneet kolmannelle kierrokselle samaan ryhmään, sen sijaan McIlroy saa pelikaverikseen sunnuntaina Ryder Cup -joukkuekaverinsa Bernd Wiesbergerin.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kilpailun kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä. Kärkikolmikko lähtee sunnuntain kierrokselleen kello 10.15 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa