Tapio Pulkkanen neljäntenä CT-rankingissa

Tapio Pulkkanen pelasi vahvan avauskisan Turkissa.

Tapio Pulkkanen majailee neljäntenä Challenge Tourin rankingissa. Hän nousi huimasti myös maailmanlistalla.

Tapio Pulkkanen pelasi loistavasti viime viikon Turkish Airlines Challengessa. Kymen Golfin mies sijoittui kisassa toiseksi, mikä tarkoitti kipuamista ranking-listoilla.

Challenge Tourin ranking-sijoitus on Pulkkaselle se tärkein mittari menestyksestä, sillä kiertueen 15 parasta pelaajaa ansaitsevat kortin maanosan ykköskiertueella.

Lisäksi 45 parasta pelaajaa pääsee suoraan Euroopan Tourin karsintafinaaliin, jotka pelataan tänä vuonna Luminen kentällä. Paikka on Pulkkaselle tuttu, sillä hän oli siellä viimeistelemässä kuntoaan ennen Turkin-kisaa, jossa hän avasi kautensa.

Palkintorahat moninkertaistuneet

Pulkkanen tienasi Turkista 22 000 euroa, mikä nosti hänet kahden osakilpailun jälkeen rankingissa neljänneksi. Vertailun vuoksi: Pulkkasen tienestit koko viime kaudella CT:llä oli 5 700 euroa. Hän on jo nelinkertaistanut viime vuoden palkintorahansa.

Viidentoista joukkoon yltääkseen Pulkkanen tarvitsee hyviä sijoituksia jatkossakin, sillä kaudella 2016 suoraan ET-nousuun piti ansaita yli 90 000 euroa. Karsintafinaalipaikka heltisi pyöreästi puolet pienemmällä summalla.

Viime vuonna paras suomalainen kiertueella oli Kalle Samooja, joka tienasi 14 kisassa 27 000 euroa, mikä riitti turkulaiselle varmistamaan pelioikeuden kiertueella. Pulkkasen ei siis tarvitse pelata loppukauden kisoissa kummoisesti saadakseen kortin Challenge Tourille myös ensi kaudeksi.

Seuraava kisa Portugalissa

Pulkkasella on hyvä mahdollisuus tehdä hyvä tili toukokuun 11.-14. päivä pelattavassa Portugal Mastersissa, joka on peräti 500 000 euron Challenge Tour -kisa. Portimaossa pelattavassa kilpailussa voittaja tienaa peräti 80 000 euroa ja viideskin 25 000 euroa.

Ilman tuoretta onnistumista Turkissa Pulkkasella ei olisi ollut rahakkaaseen kilpailuun asiaa.

Rankingissa viidenneksi paras suomalainen

Kakkostila nosti Pulkkasta huimasti myös golfin maailmanlistalla. Vielä viikko sitten hänen ranking-sijoituksensa oli tuhannen huonommalla puolella, mutta maanantaina julkaistussa tuoreessa listauksessa hän oli noussut sijalle 555.

Suomalaisten ranking-kärki on Mikko Korhonen (213.) ennen Mikko Ilosta (258.),  Oliver Lindelliä (494.) ja Roope Kakkoa (550.)