Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen löi European Tour -kauden avauslyönnin – kierroksella synkkä päätös

Tapio Pulkkanen sai kunnian avata kauden 2018

Tapio Pulkkasen kausi 2018 käynnistyi juhlavasti ensimmäisenä pelaajana European Tourilla. Kentän ykköstiiltä kierroksensa 6.55 Hongkongin aikaa käynnistänyt Pulkkanen ei saanut kasattua toivottua tulosta kapealla ja kinkkisellä kentällä.

European Tour juhlisti kauden 2018 alkua julkaisemalla videon kauden avauslyönnistä. Sen sai juhlallisesti suorittaa mies Kotkasta, Tapio Pulkkanen. Pulkkanen nappasi 428 metrisellä väylällä käteensä rautamailaa avaukseensa ja oli ilmeisen tyytyväinen. Videolla esiintyy myös Pulkkasen caddiena vähintään ensimmäiset pari kilpailua matkustava Riku Mattila.

Pulkkasen kierros alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäiset neljä reikää sujuivat pareilla, kunnes kauden ensimmäinen bogi tuli väylällä 5. Birdiet jäivät tekemättä etuysillä ja väylä yhdeksän toi korttiin toisen bogin. Pulkkanen sai kauden avausbirdien väylälle 14, jonka jälkeen hän oli kierrostaan +2. Se olisi ollut vielä kohtalainen tulos tuulisena päivänä. 

Loppu oli kuitenkin synkkä. Pulkkanen teki bogit väylillä 15 ja 16. Kierros päättyi katastrofaalisesti viimeisellä väylällä triplabogiin. Kierrostulos painui hetkessä +7:ään, jolla tulokas on kilpailun häntäpäässä. 

”Puolenvälin tienoilla oli oikeastaan kierroksen käännekohtia. 7 ja 8 ei birkkuja hyvistä mahdollisuuksista huolimatta ja sitten helpot bogit väylille 9 ja 11. Vaikeaa oli pelata tuulessa ja birdiepaikkoja ei hirveästi tullut. Viimeisellä väylällä tuli ikävä tripla ja huono päivä oli valmis. Lähipeli ei ollut parasta tänään”, Pulkkanen viestitti Hongkongista.

Kisan kärjessä on kapeiden kenttien spesialisti S.S.P Chowrasia tuloksella -5.

Kilpailua voi seurata myös suorina lähetyksinä Viasatilta ja Viaplayltä.

 

Etsi luettavaa