Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen kiritti korealaispelaajan Scottish Openin kärkeen: ”Kiva pelata kovien ukkojen kanssa”

Tapio Pulkkasen paras sijoitus Scottish Openissa on 35. Muuta kolme osallistumiskertaa ovat päättyneet kahteen kierrokseen. KUVA: Getty Images

Korean Byeong Hun An (-9) pelasi torstaina aamupäivällä mahtituloksen, jota tuskin iltapäivän aikana rikotaan. Hänen peliseuranaan on myös perjantaina Hattu-Tapio Pulkkanen (-2). Rory McIlroy (-6) aloitti puuttuvan Skotlannin kisan voiton metsästämisen terhakkaasti.

Tapio Pulkkanen sai lentävän lähdön Scottish Openiin pelikaverinsa Byeong Hun Anin vanavedessä. Korealainen teki kuuteen ensimmäiseen reikään neljä birdieä. Pulkkasella kesti neljä alle tulokseen pääseminen seitsemän reikää.
An ei laskenut Hattu-Tapioa rinnalleen, vaan teki seitsemännelle viidennen, ja myöhemmin kierroksella niitä vielä neljä lisää.

Byeong Hun Anin päivän tulos oli 61 lyöntiä, joka Renaissance Clubilla on yhdeksän alle ja sivuaa kenttäennätystä.

Pulkkasen paras veto hyytyi seitsemään reikään. Sisääntulossa hän otti viheriöllä ja sen ympärillä kolme bogia korttiin, niiden väliin mahtui kierroksen viides birdie.
Lopputulos (-2) oikeuttaa päivän päätteeksi sijoitukseen, joka on reilusti cut-rajan paremmalla puolella.

Parempaankin oli hyvät mahdollisuudet

”Pelasin erittäin hyvin etenkin etulenkillä. Pääsin paikkoihin, puttejakin upposi. Muutama virhearvio takaysillä vaati veronsa.”

”Kenttä on haastava hereillä pitää olla joka lyönnissä. Alle parin kiertäminen on hyvä tulos.”

Byeong Hun Anin tulitus teki (-9) Pulkkaseen vaikutuksen. Samoin kisan tunnelma, maailmanlistan sadasta parhaasta on mukana 58 pelaajaa. An on voittanut vain yhden pääkiertueen kisan, BMW PGA Championshipin DP World Tourilla

USA:ssa hänen kovin saavutuksensa on U.S. Amateur Openin voitto kaikkien aikojen nuorimpana, kuukautta ennen 18-vuotissynttäreitään.

PGA Tourilta on kakkostiloja, mutta ei voittoja. Maailmanlistan kovin noteeraus (24.) kertoo kovasta kapasiteetista.

”Hauskaa on pelata kovien ukkojen kanssa. Tuntuu, että oma vaatimustasokin nousee tässä porukassa”, Pulkkanen iloitsi.

Rory McIlroy (-6) ilmoittautui myös voittotaistoon. Kuten An, myös McIlroy oli seitsemän takaysin reikää pelattuaan viisi alle parin.

Kalle Samooja (par) ei saanut koneitaan parhaalla mahdollisella tavalla lämpimiksi. 11:n jälkeen hän oli kaksi yli, mutta hän kuittasi ne viimeisillä reiíllä.

Iltapäivän viimeisissä ryhmissä kiertävä Sami Välimäki oli seitsemän reikää pelattuaan lupaavasti kaksi alle parin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa