Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki ilonaiheina – Jon Rahm karahti karille Valderramassa

Tapio Pulkkanen pääsee perjantaina kentälle aamun ensimmäisessä ryhmässä kello 9.40

Tapio Pulkkanen (par) on Andalucia Mastersissa tiukasti kärkikymmenkön kannassa, Sami Välimäki (+1) paransi edellisvuoden avauskierroksen tulostaan viidellä.

Vain niukasti toistakymmentä pelaajaa 126:sta startanneesta on odotetusti vaativalla  Aurinkorannikon klassikkokentällä avauspäivän jälkeen alle parin.  Espanjan avoimissa kolmanneksi sijoittunut  Julien Guerrier (-4) johtaa kisan voittanutta Rafa Cabrera– Belloa (-3) lyönnillä.
Guerrier on voittanut pitkällä urallaan kahdesti Challenge Tourilla, mutta ei koskaan ET:lla.

Kärkitusinaan mahtuvat kaikki alle parin pelanneet, Tapio Pulkkanen (par) teki kaksi birdietä ja kaksi bogia ollen avauspäivän jälkeen neljä lyöntiä kärjestä.
”Pelasin  ja löin erittäin hyvin Taikametsässä. Pelistrategia oli kohdillaan, putteja jätin viheriöille. Tuulisessa kelissä niillä säkittäminen on kyllä kovan työn takana. Kahdelle par-viitoselle tein myötätuuleen tyylikkäät birkut, joka lämmittää mieltä”, Pulkkanen purki tuntojaan kierroksen jäkeen.

Varjojen mailla lähes koko kauden pelannut Sami Välimäki ilmoitti jo syyskuun puoivälissä GoGolfin haastattelussa, että Andalucia Masters on hänelle syksyn kisoista etukäteen mieluisin. Pirkkalalainen vastasi huutoonsa pelaten tuloksen 72,+1.
Edellisvuoden kisassa Välimäki kisaili viidelle viimeiselle asti aivan kärkisijoista, mutta joutui taipumaan kymmenenneksi. Torstain jälkeen sijoitus on hienosti 23. Välimäki oli edellisvuonna debyytisssään vauhdissa erityisesti toisella ja kolmannella kierroksella, jotka hän pelasi tulokksin 69-69.

Mikko Korhonen (76,+5) ja Kalle Samooja (77,+6) ovat cut-rajan ulkopuolella, mutta perjantain osalta tilanteessa, jossa hyvä kierrros antaa  mahdollisuuden rakettimaiseen nousuun kentällä, jossa ensimäisen ja viimeisen välistä eroa on 16 lyöntiä, ja cut-raja nousee nykyisellä tulostasolla perjantain jälkeen tulokseen +6.

Jon Rahm peli täysin jumissa

Ryder Cupissa kaksinpeliä lukuunottamatta kaikki pelinsä voittanut Jon Rahm murtui Espanjan avoimissa viikonloppuna, toinen sija vaihtui 17:ksi. Latausta ja odotuksia Valderramassa heräämiseen oli miehen itsensä lisäksi yleisöllä ja medialla.
2019 Rahmille tuli Andalucia Mastersissa ”tapaturma”, Christiaan Bezuidenhout ei päätöspäivänä taipunutkaan nykyisen maailmanlistan ykkösen seurassa sunnuntain kierroksella, vaan vei voiton Etelä-Afrikkaan

Torstaina startti tuplarevanssin saavuttamiseksi oli painajaismainen. Ulosmenosssa neljä bogia ja tupla. Hankalaa oli sisääntulossakin, yksi bogey ja birdietön kierros vetivät väen Valderramassa sanattomaksi. Lyöminen on epävarmaa etenkin avauksissa. 
Andaluciassa tulee kilpailun tuloslistalla tapahtumaan varmuudella erittäin paljon kolmena seuraavana päivänä. Jon Rahmin osalta oleellisin kysymys kuuluu, onko hänestä perjantaina nousemaan lamastaan viikonlopun kierroksille. 

Edellä on siis 108 pelaajaa. Muistaa sopii sekin, että Jon Rahm karsiutui juuri Ryder Cupin alla pelaamassaan PGA Tourin kisassa, joten nyt hän kyntää syvällä jo kolmannessa perättäisessä lyöntipelikisassaan, joista kaksi viiimeistä pelataan hänen maanmiestensä kannustaessa kentänlaidalla.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät Andalucia Mastersin suorana. Perjantain lähetysaika on 15.00-20.30

  Tulospalvelu

Etsi luettavaa