Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen hakee nousua Scottish Openissa: ”Lyönti toimii, mahdollisuuksia oli parempaankin”

Tapio Pulkkanen on esittänyt vahvaa kenttäpeliä Scottish Openissa, jossa jatkopaikka oli vasta uran toinen viidellä yrittämällä. KUVA:GETTY IMAGES

Tapio Pulkkaselle (-3) viikonlopun kierroksille pääseminen oli Scottish Openissa vasta toinen. Sami Välimäkeä (-3) kirittää Justin Thomas. Kalle Samooja (-1) karsiutui lyönnillä.

Rory McIlroy (-10) johtaa Scottish Openia lyönnin erolla ennen lauantain pelikavereitaan Tyrrell Hattonia (-9) ja Tom Kimia (-9. Samassa tuloksessa on myös Pulkkasen kanssa kaksi kierrosta pelannut Byeong Hun An (-9).

McIlroylla on jälleen edessään miehuskoe siitä, kykeneekö hän ennakkosuosikkina pitämään paikkansa kärjessä. Skotlannissa hän ei ole voittanut koskaan, Euroopassa viimeksi keväällä 2016.

Sääennuste on kisa-alueelle lauantaina huono, josta johtuen startteja on aikaistettu, kolmen hengen ryhmissä kaikki pelaajat saadaan kahdelta tiiltä ulos 9.00-11.12 Suomen aikaa.

Hattu-Tapio jätti mahdollisuuksia käyttämättä

Tapio Pulkkanen sai odottaa pelivuoroaan perjantaina pitkälle iltapäivään startin tapahduttua 16.42 Suomen aikaa.

Kenttäpeli oli jo ensimmäisillä väylillä mainiota. Putti ei ollut samalla tasolla. Neljä ensimmäistä viheriötä tuottivat kaksi pettymystä.

75 senttinen ja 1,5 metrinen birde-putti menivät ohi. Kierroksen ensimmäisen birdiensä hän teki 11:lla alle metrin matkalta, toisen ja viimeiseksi jääneen kahdella putilla par-viitosella.

Tarjolla oli kolmen lyhyen lisäksi neljä birdiepaikkaa 2,7- 4 metrin matkoilta.

”Jonkin verran parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia viheriöillä. Vastaavasti ihan hyvällä lähipelillä selvittelin pareja hankalista paikoista.”

”Lyöminen tiiltä griinille oli hyvää. Positiivisin mielin lähdetään viikonlopun kierroksille ja kohti kärkeä”, Pulkkanen ennakoi.

Byeong Hun An (62-71,-9) oli Pulkkasen kirittäjänä. Korealainen johti torstain jälkeen.
”Hänellä oli tänään vähän tiukempi päivä.Viikonloppuun lähdeettäessä An on hyvissä asemissa. Kahden kierroksen aikana ehtii tapahtua paljon”, Pulkkanen analysoi korealaista, jolle voittaminen on ollut pääkiertueilla uskomattoman vaikeaa.

Voittokoneet Välimäen kirittäjinä

Sami Välimäki (67-70,-3) osallistuu neljännen kerran Scottish Openiin. Jatkoon hän on kahden kierroksen jälkeen selvinnyt yhtä monta kertaa. Saldo on suomalaisista paras..

Torstaina birdejä kertyi viisi, perjantaina kolme. Kun Välimäeltä lasketaan meneillään olevan kisan kierrosten lisäksi edellisvuoden viimeinen (-4), kolme viimeistä ovat menneet mainiosti (66-67-70,-7)

Välimäki manaili torstain jälkeen, että hän ei ole vielä saanut otetta Renaissance Clubin kentästä.

Lauantaina pelikavereiksi asettuvat PGA Tourilla toistakymmentä kertaa voittanut Justin Thomas, sekä DP World Touriilla neljä kertaa reilun vuoden aikana juhlinut Matt Wallace, joka avasi keväällä voittotilinsä myös PGA Tourilla.

Thomasin caddie Jim ”Bones’ Mackay on myös hahmo, jonka työskentelyä Välimäen caddie Väinö Viitaharju oletettavasti tarkkailee kiinnostuneena.

Kalle Samooja suuntaa Liverpooliin

Kalle Samooja (70-69,-1) karsiutui lyönnillä viikonlopun kierroksilta Skotlannissa.

”Se oli stediä menoa, mutta jostain syystä reikä kutistui yön aikana”,kolme birdieä ja kaksi bogia tehnyt Samooja kerto tiedotteessaan.

Väyläosumia oli 11, greeniosumia kiitettävä määrä, 16.

”Tämä kertoo sen, että lyöminen palasi niin sanotusti omalle tasolle. Vähän oltiin kuitenkin kaukana reiästä”.

Matka jatkuu sunnuntaina Liverpooliin, The Openiin.

”Siellä ollaan ainakin virtaa täynnä ja saa hyvän valmistautumisen heti maanantaista alkaen”, Samooja löysi positiivisen puolen karsiutumisesta, joka oli Scottish Openissa kolmas perättäinen.

Kaksi ensimmäistä tuottivat sijaluvut 20:s ja yhdeksäs.

Karsiutuneiden lista oli varsin nimekäs: Patrick Cantlay, Jordan Spieth, Adam Scott, Ludvig Åberg, Justin Rose, Matt Fitzpatrick.

Elisa Viihde Viaplay näyttää Scottish Openin lauantaina ja sunnuntaina suorana. Kolmannen päivän lähetysajat aikaistuvat starttien (9.00-11.12) mukaisiksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa