Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen aloittaa European Tour -uran Hongkongista – 59 lyönnin mies caddiena

Tapio Pulkkasesta on luvassa laaja juttu marraskuun lopun GoGolf -lehdessä

Tapio Pulkkanen piipahti GoGolfin toimistolla kaksi päivää ranking -voiton varmistumisen jälkeen lehtijutun tekoa ja kuvauksia varten. Hattuineen päivineen paikalla ollut Pulkkanen kertoi kuulumisiaan ennen ET-kauden alkua.

Tapio Pulkkasen jalat tuntuivat olevan edelleen tiukasti maanpinnalla, vaikka uutena sulkana hattuun oli saapunut Challenge Tourin rankingin voitto. Kuvissa Pulkkanen poseerasi näyttävän lautasen kanssa vielä kaksi päivää aiemmin Omanissa. Lautanen ei todellisuudessa kuitenkaan lähtenyt mukaan, vaan postissa saapuu pienoismalli.

Lauantain tapahtumat olivat kirkkaana vielä mielessä. Vaikka Omanissa toinen kierros pilasi mahdollisuudet kisassa pärjäämiseen, sai Pulkkanen aikaa valmistautua loppuseremonioihin viimeisen kierroksen jälkeen.

”Siinä oli aika paljon hommaa maaliin tulemisen jälkeen. Minun piti esitellä kaikki 15 kortin saanutta pelaajaa pienen ”läpän” kera. Ei tullut apuja ulkopuolelta, mutta aika hyvin tunsin kaikki, joten se meni ihan hyvin”, Pulkkanen kertasi palkintojenjakoseremoniaa.

Kun voitto rankingissa oli varmistunut ja 14 muuta pelaajaa varmistaneet paikkansa European Tourille, oli luvassa pientä istumista ja yhdessä oloa. Mitään ”greisibailuja” ei nähty.

”Muutamat oluet otettiin siinä kauden päätteeksi, ei sen kummempaa juhlistusta ollut.”

Pulkkasella ei ole myöskään Suomeen saavuttua aikaa repäistä sokkaa irti pitkän kauden päätyttyä. Paluu arkeen tapahtuu nopeasti, sillä ensimmäinen kauden 2018 kisa Hong Kong Open käynnistyy jo marraskuun lopulla.

”Mulla on tarkoitus pelata vähintään Hongkong ja Etelä-Afrikka. Välissä pelataan Mauritiuksella kilpailu, se jää väliin”, Pulkkanen kertoi ensimmäisten kisojen suunnitelmasta.

Caddie-hommat on myös ainakin toistaiseksi selvillä. Bägiä kantaa sama mies kuin kauden ainoan voiton viikonloppuna: Riku Mattila. Mattilalla pysyy itselläänkin mailat käsissään, sillä pelasi tuloksen 59 tänä vuonna Kultaranta Resortissa harjoituskierroksella. Mattila kantaa bägiä ensimmäiset kilpailut, sen jälkeen tilanne on vielä auki.

Myös Mikko Korhonen on aloittamassa kautensa Hongkongista. Mikko Ilosen kausi käynnistyy Australiasta kahdella kilpailulla samoihin aikoihin.

Pulkkanen on Callawayn pelaaja. European Tourilla välinetarjontaa on luvassa runsaasti rekkojen uumenissa. Aikooko Tapsa käydä laittamassa setin uusiksi.

”Se on vaarallinen tie lähteä. Koetetaan ainakin aluksi pysyä ihan tutuissa ja toimivissa mailoissa”, Tapsa naurahti.

Etsi luettavaa