Tapio Pulkkanen 22:s Tanskassa – Oliver Wilsonin puttihurmio toi voiton HimmerLandissa

Oliver Wilsonin sijoitus maailmanlistalla oli ennen viikonlopun voittoa 748. Kuva: GETTY IMAGES

DP World Tourin kakkostilojen kuningas (10) Oliver Wilson (-21) pelasi kuusi viimeistä reikää kärkimiehistä parhaiten, ja kukisti Ewen Fergusonin Made in Himmerland -kilpailussa yhdellä lyönnillä. Tapio Pulkkanen oli kolmannen kerran peräkkäin 25:n ensimmäisen joukossa HimmerLandin kentällä.

Hattu Tapio Pulkkanen (69-65-72-67,-11) oli lopullisella tuloslistalla 22:s Tanskan DP World Tour -kilpailussa.

Sijoitus oli hyvää jatkoa myös edellisen Tsekin kisan kolmannelle sijalle, sekä HimmerLandissa 2019 ja 2021 aiempiin kahteen viimeiseen kisaan, joissa hän on ollut sijoilla 12 ja 19.

Päättyneen kisan osalta haaveet sijoituksesta kymmenen joukkooon haihtuivat lauantain kierroksen lopun seitsemään viimeiseen väylään, jotka hän pelasi kolme yli parin.

Voittaja Oliver Wilsoniin eroa kertyi kymmenen lyöntiä, kahdeksanteen sijaan viisi.

”Himmerland on ollut minulle hyvä paikka. Mainio oli myös viimeinen päivä. Etuysi tarjosi minulle parastaan, sain tehtyä hyvän määrän birdejä (5). Toinen puolisko on vähän haastavampi, siellä tuli ongelmia ja kaksi bogia sekä birdie väliin.”

”Kisasta jäi varsin positiivinen fiilis, vaikka lyönti ei tuntunut parhaalta mahdolliselta tällä viikolla. Seuraavaan haasteeseen, torstaina käynnistyvään BMW PGA Championshipiin peli on ruuvausta vaille valmista”, Pulkkanen uskoo.

Palkintorahaa hän kuittaa 28 500 € ja nousee Tourin pistelistalla sijalle 85.

Oliver Wilsonin itseluottamus ei horjunut

Reilun viikon kuluttua 42 vuotta täyttävä Englannin Oliver Wilson on pelannut pääkiertueella vuodesta 2005. Kakkostiloja on kymmenen, ensimmäisen ykköstilansa hän saavutti vasta kuusi vuotta sen jälkeen kun oli pelannut Ryder Cupissa 2008.

Peli on välillä hajonnut tuloksenteon osalta tuhannen kappaleiksi. Wilson oli haastattelussa kisan jälkeen syystäkin täynnä tunnetta, mutta myös itselvuottamusta.

”Olin täysin kontrollissa, tiesin pystyväni voittamaan.”

Tarinointi ei mennyt pelkäksi itkuksi, vaan ammattimies kertoi, kuinka hän tunsi olevansa oikealla tiellä ja menestyksen hetkien saapuvan kovan työn tuloksena.

Maailmanlistalla sijalla 748 ollut Wilson ryösti voiton pelinsä jo lopettaneelta Ewen Fergusonilta tylyllä tavalla. Kuudella viimeisellä hän upotti kolme pitkää birdieputtia, joiden kokonaismitta oli tyrmäävästi 43,2 metriä.