Hyppää sisältöön

Tanskan Golfliitto sallii taas pelaamisen – mutta vain tiukkoja rajoituksia noudattamalla

Tanskan Golfliitto suositteli golfkenttien sulkemista ja suuri osa kentistä noudattaa suositusta.

Tanskassa suljettiin golfkentät, koska pelaajat eivät noudattaneet maan golfliiton ja viranomaisten suosituksia. Tanskan Golfliiton mukaan tanskalaiset ymmärtävät nyt paremmin tilanteen vakavuuden ja kentät voivat jälleen avata. Rajoitukset ovat kuitenkin tiukat.

Tanskan pääministeri Mette Fredrikson kertoi tiistaina lupaavia uutisia maan koronatilanteesta. Tiukat rajoitukset ovat purreet ja koronatartuntojen leviäminen on saatu jossain määrin kuriin. Mikäli tilanne ei muutu pahempaan suuntaan, pääsiäisen jälkeen rajoituksia voisi alkaa hiljalleen purkaa.

Rajoitusten toimiminen tietää hyviä uutisia myös tanskalaisille golfareille, sillä maassa jouduttiin aiemmin sulkemaan kentät, koska tanskalaiset golfarit eivät noudattaneet hallituksen ja kenttien suosituksia.

Tanskan Golfliitto (DGU) on nyt perunut kehotuksen pitää kentät suljettuina ja sallii avaamisen tiukkojen rajojen puitteissa. Sulkemispäätöksen kumoaminen johtuu siitä, että DGU:n mukaan suurimmalla osalla tanskalaisista on nyt parempi ymmärrys ja kunnioitus koronaepidemiaa kohtaan.

”Uskomme, että on täysin perusteltua harrastaa urheilua yksityisesti, kun noudatamme viranomaisten ohjeita”, Tanskan Golfliiton puheenjohtaja Lars Broch Christensen kertoo.

Tanskan Golfliiton sivuillaan julkaisemat suositukset pelaamiselle ovat jonkin verran tiukemmat kuin Suomen Golfliiton koronasuositukset.

DGU suosittelee esimerkiksi, että klubien lisäksi myös harjoitusalueet on pidettävä kiinni, eikä kentälle päästettäisi pelaajia Suomen tapaan kuin korkeintaan kahden hengen ryhmissä.

Lisäksi kentälle saisi saapua aikaisintaan kymmenen minuuttia ennen lähtöaikaa ja lähtöjen väli pidetään kymmenessä minuutissa.

Näillä toimilla halutaan varmistaa riittävät etäisyydet ihmisiin paitsi kierroksen aikana myös ennen sitä, kun klubialueella parveilee samanaikaisesti vähemmän ihmisiä.

DGU myös kehottaa kenttiä nostamaan reiän kupit maan yläpuolelle, jotta palloa ei tarvitsisi poimia reiästä.

Liitto suosittelee myös, että kentälle päästetään vain klubin omia jäseniä. Ilmoittautuminen kierrokselle hoidetaan sähköisesti.

Etsi luettavaa