Hyppää sisältöön

Tamminen lähellä palkintosijaa Marokossa

Nooran sihti oli hukassa viimeisellä kierroksella

Noora Tamminen sijoittui upeasti neljänneksi naisten Euroopan Tourin kisassa. Krista Bakkerille ylsi hienosti kärkikymmenikköön. Molemmat naiset pelasivat äitienpäivän kunniaksi uransa parhaan turnauksen.

Suomalaisnaiset esittivät pirteitä otteita Marokossa pelatussa Lalla Meryem Cupissa. Noora Tamminen sijoittui kisassa neljänneksi ja Krista Bakker jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Tamminen taisteli loppuun saakka palkintopallisijasta. Kaksi bogia loppuun pudotti hänen sijoituksen lopulta neljänneksi. Bogit pilasivat myös Tammisen tasaisen kierrostulossarjan: 71-71-71-73.

Lopun lievästä epäonnistumisesta huolimatta neljäs sija on Tammiselle hänen paras sijoituksensa LETillä. Aiemmin hän sijoittunut parhaimmillaan kiertueella viideksi. Tamminen pelasi yhdessä kolmanneksi sijoittuneen yhdysvaltalaisen Angel Yinin kanssa. Hänen lopputuloksensa oli -4.

Krista Bakkerin peli suli hieman takaysillä, jolle hän teki kaksi tuplaa. Bakker pelasi päätöspäivän tulokseen 76. Yhdeksäs sija on kuitenkin Bakkerille tämän kaikkien aikojen paras sijoitus LETillä.

Kisan voitti ylivoimaiseen tyyliin Espanjan Nuria Iturrios, joka pelasi sunnuntaina päivän parhaan tuloksen: 65 lyöntiä. Kolmen päivän jälkeen kisaa johtanut Florentyna Parker jäi toiseksi. Hän putosi tänään kovaa kaasuttaneen Iturrioksen kyydistä takaysin alkupuoliskolla.

Parker ei pystynyt vastaamaan Iturrioksen huikeaan birdie-junaan. Espanjalainen pelasi takaysin kuusi ensimmäistä reikää neljä alle parin. Hän myös lopetti kierroksensa birdieen. Parkerin tulos on siitä mielenkiintoinen, että hän teki tänään kentän jokaiselle 18 reiälle parin. Iturrioksen lopputulos oli -11 ja Parkerin -6.

Kisassa oli mukana kaikkiaan kuusi suomalaista. Linda Henriksonin sijoitus oli 28:s, Oona Vartiaisen 48:s ja Ursula Wikströmin 70:s. Minea Blomqvist ei läpäissyt cutia.

Etsi luettavaa