Hyppää sisältöön

Tammer Golfissa keski-ikä nuorentunut kymmenen vuotta – uusi hinnoittelu tuonut 600 uutta jäsentä

Tammer Golfissa kesä on sujunut kuin siivillä

Tammer Golfissa porskutetaan kovaa. Markus Junnin aikana Tammer Golfissa on tehty uudistuksia, jotka ovat kasvattaneet pelaaja- ja jäsenmääriä. Kasvu tuntuu vain jatkuvan myös kierrosmäärissä.

Tammer Golf on yksi Suomen vanhimmista golfkentistä. Kentän historia ulottuu 60-luvulle ja se on täten yksi Suomen vanhimmista kentistä. Tammer Golfille voidaan siis Jarkko Raskin sanoin antaa etuliite Royal, sillä kenttä on yli 50-vuotta vanha. 

Kenttä on yksi harvoista RY-pohjaisista kentistä Suomessa. Hinnoittelu on aiemmin perustunut korkeaan jäsenmaksuun ja pieneen pelikausimaksuun. Tämä muutettiin ennen viime kautta siten, että pelikausimaksun osuus kasvoi ja jäsenmaksu tiputettiin noin sataan euroon. 

Jäsenmäärä on kasvanut noin 1700 jäseneen aiemmasta 1100 jäsenestä. Keski-ikä kentällä on tippunut 54-ikävuodesta noin 44-vuoteen viimeisen kolmen vuoden aikana. Suurena syynä tähän toiminnanjohtaja Markus Junni näkee tähän yhteistyön paikallisten opiskelijajärjestöjen kanssa. 

”Meillä on kasvanut todella paljon juuri 25-35 vuotiaiden ikäryhmä. Eikä jäsenhintaa voi pitää edes kaukojäsenhintana, sillä 1700 jäsenestä noin 1300 on käynyt jo tänä vuonna pelaamassa kentän. Tuntuu, että tänä vuonna kentällä on ollut aktiivisempi meininki kuin koskaan”, Junni iloitsee. 

Tammer Golfin kenttää on syystäkin pidetty aina jopa kohtalaisen ”mutaisena”. Pehmeä pohja on ollut voimaton sateiden armoilla. Tänä vuonna ja viime vuoden lopulla kentällä tehtiin paljon toimenpiteitä tämän asian taklaamiseksi. 

”Kenttä on imenyt vettä paljon paremmin. Se on näkynyt kentän kunnossa ja samalla se kestää myös suurempia pelaajamääriä. Tänä vuonna kierroksia kentällä tullee olemaan noin 33 000, joka on aika iso määrä 18-reikäiselle. Pidimme keskikesällä kenttäkioskiakin auki 22.30 saakka, sillä lähtöaikoja oli varattu aina 21.00 saakka”, Junni taustoittaa. 

Hinnoittelun puolesta Tammer Golfissa on pyritty ottamaan nimenomaan kaupungilla asuvat opiskelijat ja nuoret huomioon:

Alle 12-vuotiaat pelaavat ilmaiseksi, alle 16-vuotiaille kesän pelit maksavat 99 euroa ja alle 21-vuotiaillekin kausimaksu on 199 euroa. 

Junnin mukaan noin puolet kierroksista ovat pelioikeuden haltijoiden tekemiä ja loput pelaavat greenfeella. Jäsenille greenfee -hinnoittelu on suopeampi kuin vieraspelaajille. 

Markus Junni näkee Tammer Golfissa valoisan tulevaisuuden

Markus Junni näkee Tammer Golfissa valoisan tulevaisuuden

Aleksi Tuomola

Raitiovaunulinjat tulevat muuttamaan kentän sijaintia – asiasta lisätietoa tänä syksynä

Tammer Golfissa on ollut tiedossa, että uusi yleiskaava tullee muuttamaan kenttää tai sen sijaintia. Junni ei voi vielä paljastaa mikä on asiassa viimeisin käänne, mutta kertoo, että elo-syyskuussa asiasta tulee lisää tietoa. 

Neuvottelut eri tahojen kanssa ovat kuitenkin sujuneet todella hyvin ja Junni uskoo kaikkien osapuolten kannalta hyvään lopputulokseen. 

”Olen tänä vuonna saanut paljon uutta tietoa. Olen käynyt muun muassa luontosuojelijoiden kanssa metsäretkellä ja muun muassa liito-oravat ovat tulleet tutuksi. Uskon, että päätöksestä tulee oikein hyvä niin meille kuin tamperelaisille golfareille, sekä ulkoilijoille”, Junni kertoo positiivisia vihjauksia. 

Tammer Golfissa pelataan siis vielä toistaiseksi ”alkuperäiselle” kentälle, mutta tulevaisuudessa ainakin joitain muutoksia lienee luvassa. Golftoiminta kuitenkin jatkuu, se on varma asia. 

”Kaiken kaikkiaan todella hieno kesä ja Tampereella tuntuu olevan todella hyvä golfbuumi käynnissä. Kivahan se on työskennellä kun pelaajia riittää kentällä jatkuvasti”, Junni päättää. 

GoGolfin jäsenet pääsevät testaamaan Tammer Golfia Guide-edulla, jossa greenfeet ja lounaat kahdelle myydään yhteishintaan 89 € 

Etsi luettavaa