Hyppää sisältöön

Tammer Golfin siirtämistä käsittelevä työryhmä sai esiselvityksen valmiiksi – kolme vaihtoehtoa pöydällä

Tammer Golfissa kesä on sujunut kuin siivillä

Tammer Golfin siirtämistä tutkinut työryhmä on luovuttanut esiselvityksensä kaupungin pormestarille. Esiselvityksessä pöydälle jäi kolme vaihtoehtoa, joista yhdessä kenttä siirrettäisiin pois Tampereen alueelta.

Tammer Golfin kentän siirtämistä asuntorakentamisen tieltä nostettiin esille viime syksynä. Tammer Golfin Ruotulan kenttä tulee vähintään muuttumaan nykyisten selvitysten valossa. Kolmesta vaihtoehdosta kahdessa kenttä jäisi nykyiselle tai viereiselle sijainnille – kolmannessa vaihtoehdossa se siirtyisi Pirkkalan alueelle. 

Aamulehti kirjoittaa aiheesta seuraavasti: 

”Tampereen pormestari Lauri Lyly nimesi vuonna 2017 työryhmän tekemään esiselvitystä asuntojen rakentamisen mahdollistamiseksi Ruotulan alueelle. Yksi syy alueen kehittämiseksi on raitiotien läheisyys.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa asuntorakentaminen olisi välittömästi Teiskontien pohjoispuolella ja golfkenttä siirrettäisiin nykyisten alueiden tuntumaan. Suunnitelman mukaan alueesta muodostuisi raitiotiehen tukeutuva kantakaupunkimainen ja rakentamistavaltaan pääosin umpikorttelinen kerrostaloalue. 

Toisessa vaihtoehdossa golfkenttä siirtyisi mahdollisuuksien mukaan asuinalueen pohjoispuolelle. Asuminen yhdistyisi näin helposti saavutettavaan urheilukeskukseen golfkenttineen ja muine viheraluepalveluineen.

Kolmannessa vaihtoehdossa esitettiin, että golfkenttä siirrettäisiin pois täysin nykyiseltä alueeltaan ja tilalle rakennettaisiin asuntoja. Vaihtoehdossa nähtiin mahdollisuutena, että kenttä voitaisiin siirtää Pirkkalan Vähä-Raitin alueelle.”

Työryhmä ei ottanut kantaa siihen, mikä kolmesta vaihtoehdosta olisi paras/toteuttamiskelvollisin. Kaikki vaihtoehdot vaatisivat tässä vaiheessa vielä lisäselvittelyä. 

Käytännössä kolme edellä mainittua vaihtoehtoa tarkoittavat kentän kannalta seuraavaa: 

Ensimmäinen vaihtoehto: Kenttä siirtyy vähän (osa väylistä), toinen vaihtoehto on kentän siirtyminen kokonaan sivulle, jolloin se jouduttaisiin rakentamaan kokonaan uudestaan. Kolmas vaihtoehto on, että se siirtyy kokonaan uudelle alueelle Pirkkalaan.

”Pääpointti on siinä. että enää ei ole kyse golfkentän siirtämisestä vaan siitä miten kehitetään ulkonaliikkumisaluetta. Tavoitteena on ulkoilualueiden virkistäminen koska kyseessä ei ole pelkkä golfkenttä, vaan alue kaikille kaupunkilaisille.”, Tammer Golfin toiminnanjohtaja Markus Junni taustoittaa.

Junni toivoo, että nykyisestä Ruotulan alueesta kehittyisi jonkin sortin urheilukampus. Alueella voisi olla useammankin lajin keskittymä, joka takaisi synergiaetuja. 

”Hiihtoa, Kaupin urheilupuiston jatkumo joka toimisi koko kansan ulkoilu- ja virkistysalueena. Hoidettu viheralue sopisi myös asuntorakentamisen yhteyteen – näin saataisiin hoidettua yhtäaikainen suunnitelu molemmille.

”Toivon, että kaupunki ottaisi viher- ja virkistysalueet sekä liikuntapaikat huomioon, kun suunnitellaan uusia asuntoalueita”,  Junni päättää.

Etsi luettavaa