Hyppää sisältöön

Tammer-Golfin ja GoGolf Operationsin yhteistyö uudelle tasolle: ”Kentänhoidon konsultointi tekee paluuta Suomeen”

Tomi Laaksosen toimenkuva  GoGolf Operationissa on yksi alan mielenkiintoisimmista ja merkityksellisimmistä

GoGolfin pääkenttämestari Tomi Laaksonen uskoo yhteistyön tuovan laatua ja tehokkuutta kentänhoitoon.

GoGolfin tytäryhtiö GoGolf Operations ja Tammer-Golf ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on kehittää TG:n kentän hoitomenetelmiä ja kouluttaa henkilökuntaa työssään.
Yritysten tekemän sopimuksen mukaisessti GoGolf Operationsin Tomi Laaksonen aloitti työnsä TG:n konsultoivana kenttämestarina pääsiäisviikolla. 

”Kokemuksestani ja tietotaidostani on varmasti paljon hyötyä Tammer-Golfille. Suunnittelemme Tammer-Golfissa kentänhoidon työnjohdosta vastaavan Toni Nummelinin kanssa toimenpiteet ajoituksineen. Arvioimme ja kehitämme rutiineja työvuorolistoista alkaen.”

”Vaikeahkosta syksystä ja talvesta huolimatta, tavoite on tietysti saada kenttä hyvään pelikuntoon kauden käynnistyessä, ja ennen kaikkea kehittää sitä kauden edetessä”, Laaksonen avaa toimenkuvaansa.

Tampereen keskustasta vain neljän kilometrin päässä sijaitsevalla TG:n kentällä Laaksonen on paikalla keskimäärin yhden päivän viikossa. 

”Puhelimen ja koneen kautta yhteys toimii lähes päivittäin. Saimme hyvän startin yhteistyölle. Molemmat osapuolet ovat intoa täynnä kehittämässä Tammer-golfin kenttää ja sen kuntoa. Oman esimerkin kautta rakentuu yhdessä tekemisen meininki, Laaksonen toteaa.

 Ruotulaan vuonna 1969 käyttöön otetussa golfkeskuksessa on 15 kenttähenkilöstöön kuuluvaa. Näistä 12 on kentällä, kaksi vastaa rangen toiminnasta ja yksi siivoustoiminnasta.

Tammer-Golfin aiempi kenttämestari Tomi Lanamäki siirtyi Berner Oy:lle myyntipäälliköksi, samaan toimeen jota Tomi Laaksonen hoiti yli kahdeksan vuoden ajan, ennen kuin hänet nimettiin GoGolfin pääkenttämestariksi tammikuussa 2021.

GoGolf Operations tarjoaa palveluitaan kenttäyhtiöille varsin kokonaisvaltaisesti, räätälöiden niitä tarpeiden mukaisesti myös konsultoinnin ja urakoinnin lisäksi kenttien operoinnin ja back office palveluiden tuottamiseen.

Tammer Golf perustettiin jo 1965. Monen välivaiheen jälkeen Ruotulan kenttä laajeni 18-reikäiseksi 1987

Tammer Golf perustettiin jo 1965. Monen välivaiheen jälkeen Ruotulan kenttä laajeni 18-reikäiseksi 1987

Lassi Pekka Tilander

”Yhteistyössä on voimaa. Kentänhoidossa kykenemme auttamaan kenttämestareita ja toimitusjohtajia heidän tavoitteessaan tehostaa ja parantaa laatua toiminnassa. Golfalalla konsultointi tekee paluuta Suomeen ja siitä on varmasti monelle hyötyä. Operointi on monelle alkuun vieraampi asia, mutta se tulee väistämättä olemaan hyvä vaihtoehto monelle kentälle. Ruotsissa näissä ollaan valtavasti meitä edellä”, Laaksonen painottaa.

Tammer-Golfin lisäksi GoGolf Operations on käynnistänyt konsultointiin liittyvän yhteistyön myös kahden muun perinteikkään golfkeskuksen,  Tarina Golfin ja Annila Golfin kanssa.

GoGolfin omat kentät näyteikkunoina

Vuodenvaihteen jälkeen uudessa toimessaan aloittaneella Tomi Laaksosella riittää kiireitä myös GoGolfin omistamilla ja operoimilla kentillä. 

”Kurk Golfin, Hills by Gogolfin, Isosaaren, Hirvensalon ja Peuramaan kentillä, sekä  Leppävaaran ja Megarangen harjoitusalueilla on normaalien hoitotoimenpiteiden lisäksi suunnitteilla ja käynnissä monia kehitysprojekteja. GoGolf Operations tuo näihin kaikkiin osaamisensa ja resurssit peliin. GoGolfin investoinnit ja sen tarjoamat palvelut kuluttajille vauhdittavat vahvasti koko lajin kehitystä”, Laaksonen iloitsee.

Vanha Peuran 18:s on  Peuramaan pidetyimmistä väylistä

Vanha Peuran 18:s on Peuramaan pidetyimmistä väylistä

Lassi Pekka Tilander

GoGolf Operations tekee tiivistä yhteistyötä jatkossa myös Peuramaa Golfin kanssa. Kuva Vanha Peuran 18:n tiiltä.

40-vuotias Laaksonen on työskennellyt vuosituhannen vaihteesta paitsi kentänhoidossa ja kenttämestarina, myös kaupallisella puolella Berner Oy:ssa golfalan tuotteiden myynnissä. Kotimaisten golfkeskusten sielunmaisema, viheralueet ja avainhenkilöt ovat tulleet tutuiksi.

Golfilla kulkee Suomessa ja maailmalla varsin hyvin. Golfyhtiöiden strategioissa ja vuosisuunnittelmissa kentän kunto ja sen kehittäminen ovat pysyvästi nousseet painotuksissa ykkösiksi. Suunnitelmia ja toteutuksia kenttien ”korjausvelkojen” kuittaaamiseksi on kierrosmäärien kasvun myötä tavanomaista enemmän.

GoGolf Operations toteuttaa parhailllaan myös Isosaaren kentän uusien väylien rakentamista

GoGolf Operations toteuttaa parhailllaan myös Isosaaren kentän uusien väylien rakentamista

Teemu Tyry

”Tämä on suoraa seurausta osakkailta, pelioikeuden haltijoilta ja vieraspelaajilta saatavasta palautteesta. Kenttä on golfkeskuksen ydin, jota on syytä hoitaa pieteetillä. Kaikkia investointeja ei kuitenkaan tarvitse tehdä itse, vaan joskus on järkevämpää ulkoistaa harvemmin tehtävät kentänhoidon toimenpiteet”, Tomi Laaksonen muistuttaa.

Tammer Golfin sijainti neljän kiilometrin päässä keskustasta on Suomen mittavimpiin lukeutuvan tenniskeskuksen naapurina ovat sen vetovoimatekijöitä

Tammer Golfin sijainti neljän kiilometrin päässä keskustasta on Suomen mittavimpiin lukeutuvan tenniskeskuksen naapurina ovat sen vetovoimatekijöitä

Lassi Pekka Tilander

Tammer-Golfissa pelattiin kaudella 2020 yli 49 000 kierrosta ja alkavalla kaudella golfboomin odotetaan jatkuvan vahvana.
Hoidon laadun kehittämiseen ja tehokkuuteen panostamisen uskotaan Tampereella maksavan itsensä takaisin myös asiakastyytyväisyyden paranemisen kautta.

GoGolf Operations

Tammer Golf

Etsi luettavaa