Hyppää sisältöön

Taltuttaako Tapio Pulkkanen Rory McIlroyn Dubaissa? – väyläosumia ja tulikuumia lähestymisiä tilauksessa perjantain kierrokselle

Tapio Pulkkanen saa kovimman mahdollisen mittarin Rory McIlroysta avausten pituudessa ja tarkkuudessa

Hattu-Tapio ja DP World Tour Championshipin kahdesti voittanut McIlroy ovat kameroiden ristitulessa ja TV-lähetyksen pääosien esittäjät klo 10.45 alkavalla kierroksellaan.

Lähtökohta DP World Tour Championshipin toiselle kierrokselle on suomalaisittain katsottuna mitä parhain. Toukokuusta asti nousujohtoisesti pelannut Tapio Pulkkanen (67,-5) pääseee 53:n pelaajan kilpailussa haastamaan paitsi itsensä, myös kisaa kahdella lyönnillä johtavan Rory MciIlroyn (65,-7).

Kyseessä ei ole mikään verinen mies miestä vastaan ottelu, vaan 18-reikäinen hyvässä hengessä pelattava kierros, jossa molemmilla huomio on omassa tekemisessä, ei pelikaverin tulosten kyttäämisessä.
Rory McIlroy on ET:lla ja maailmalla mukavimpien ja älykkäimpien golfarien sarjaan kuuluva tähti, jonka seurassa kärkiparien tunnelmaan harvemmin ET:lla osallistunut Pulkkanen on varmasti mukavuusalueellaan.

Avauslyöntien tarkkuus korostuu

Torstaina Tapio Pulkkasella oli huomattavia vaikeuksia pitää palloaan väylällä. Avaukset karkailivat enimmäkseen vasemmalle aiheuttamatta merkittävämpiä ongelmia. Strokes Gained -tilastossa (-1,21 lyöntiä hän oli tiiltä kolmanneksi viimeinen. Perjantaina avaukset ovatkin erittäin merkityksellisiä, vaikka Earth Coursella saattaa selvitä väylien missaamisesta pitkäänkin ilman isoja klommoja.

Pituutta Hattu-Tapiolla on helpostikin jopa Rory McIlroyn haastamiseen. Tältä osin ei hauista tarvitse lähteä pullistelemaan, mutta avauksiin hänen on saatava tarkkuutta, joka avaa paremmalla prosentilla mandoollisuuden päästä edullisista paikoista kohden viheriötä ja lippua.

Lähestymisissä Pulkkanen oli torstaina kuudenneksi paras (+2,04).  Viidestä birdiestään hän teki kaksi jäätävän hyvillä pitkillä rautalyönneillä. Kuudennella, 170 metrisellä lyönti päättyi reiluun 30 senttiiin, 11:llä reiluun puoleen metriin.

Viheriöiden ympäristössä Pulkkanen teki kovaa tulosta, siivosi tehokkaasti palloa kahdella reikään pelastaten pareja sekä tehden par-viitosilla birdejä. Tilastoissa (+2,28) Pulkkanen oli ylivoimaisesti paras. Toivottavasti sama hurja tatsi on päällä perjantaina. 

Toista sijaa kolmen muun pelaajan kanssa avauspäivän jälkeen jakanut Pulkkanen kehui kovasti puttiaan kierroksen jälkeen. Tilastoissa hän oli 20. (+0,45). Yli 2,4 metrin matkalta hän ei ensimmäisen 16:n reiän aikana upottanut kertaakaan. Vastavuoroisesti lyhyitä missejäkään ei tullut. 

Viimeiset kolme reikää olivat tuloksellista iloittelua. 16:lla birdie 2,4 metrin matkalta, 17:lla parin pelastus viiden metrin matkalta viheriön ulkopuolelta, sekä viimeisellä 15 metristä bunkkerista eagle kuppiin.

Perjantaille päällimmäisin toivomus on avausten osuminen paremmin väyliin. Lähestymisissä ja viheriön ympäristössä Pulkkanen pärjäsi torstaina kiitettävästi. Puttipelin onnistuminen rakentuu usein kahden edellämainitun pohjalta. Earth Coursella on hankalille lipunpaikoille arvokasta päästä puttaamaan oikeista suunnista.

Hattu-Tapio on osoittanut aiemminkin hengen päälle saatuaan kykenevänsä laittamaan palloa reikään erittäin tehokkaasti.
Pidetään peukkuja pystyssä. 

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät DP World Tour Championshipin suorana klo 9.00-15.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa