Talor Goochin viikonlopun ansiot 20,6 miljoonaa dollaria – täältä löydät listan kauden eniten tienanneista golftähdistä

Viktor Hovlandin (vas.)fantastisen kauden iloisin tapahtuma oli Ryder Cup, jossa pelataan kunniasta. Talor Gooch (oik.)nousi LIV Golfin kuninkaaksi ja rahalistan ykköseksi ohi nimekkäiden major-voittajien. KUVA: GETTY IMAGES

LIV Golfin pistelistan ykköseksi finaalikisassa noussut Talor Gooch on eniten tienannut golfari maailmassa ennen Viktor Hovlandia.

LIV Golfin kauden 13:s kilpailu oli finaali, jossa 20 miljoonan $ normaalipotin lisäksi jaettiin 30 miljoonaa $ kauden kolmen parhaan kesken.

Brooks Koepka voitti Royal Greens Golf & Country Clubilla osakilpailun uusinnassa Talor Goochin.

Ykköstila oli viisi kertaa majorin voittoa uransa aikana juhlineelle Koepkalle kauden toinen LIV Golfin tapahtumissa, samalla koko uran taloudellisesti tuottoisin.

”En ollut tuosta tietoinen”, Koepka vastasi TV-haastattelussa kysymykseen, tiesikö hän voittonsa myötä nousseensa myös kokonaiskilpailun kolmoseksi ohi Bryson DeChambeaun, josta sai neljä miljoonaa $ bonusta.

Talor Gooch iski kultasuoneen

Kauden sensaatioksi LIV Golfin kiertueella on noussut suurelle yleisölle lähes tuntematon 31-vuotias Talor Gooch. Hän kiersi PGA Tourilla usean vuoden ajan ansaiten pelaamissaan 123 kilpailussa $9,250,299.

Ainoan voittonsa Gooch saavutti kauden 2021. Maailmanlistalla Gooch oli parhaimmillaan 31:s, majoreihin hän on osallistunut 11 kertaa nousematta kertaakaan kymmenen joukkoon.

Keväällä 2022 LIV Golfiin siirtyneelle Goochille toinen kausi muodostui todelliseksi tuhkimotarinaksi.

Gooch voitti alkukesästä reilun kuukauden aikana Australian, Singaporen ja Espanjan osakilpailut, kuitaten kustakin ykköstilastaan neljä milljoonaa $ nousten pistelistan kärkeen.

Ennen Jeddahin kisaa hän oli lähes tasapisteissä Cameron Smithin kanssa. Kokonaiskilpailun voitosta viikonloppuna taisteli myös Bryson DeChambeau.

Smith ja DeChambeau epäonnistuivat totaalisesti. Gooch osoitti henkistä kovuutta pelaamalla viimeisenä päivänä tuloksen -8.

Hän nousi uusintaan osakilpailun voitosta Brooks Koepkan kanssa.

Koepka voitti toisella uusintareiällä, mutta kauden pistelistan ykköstila ja 18 miljoonan $ bonus menivät Goochille.

Jeddahin henkilökohtaisen kisan toinen sija, sekä sama sijoitus joukkuekisassa nostivat Goochin viikonlopun tienestit ennätykselliseen summaan, $ 20,630 000.

Cameron Smith kuittaa pistelistan toisesta sijastaan $ 8,000 000, Brooks Koepka siis $ 4,000 000.

Gooch jätti Viktor Hovlandin ansiolistalla taakseen

Pääkiertueiden pelaajilla tienestit ovat kasvaneet merkittävästi, myös terävimmän kärjen takana.

PGA Tour reagoi kaudella 2023 voimakkaasti LIV Golfin tunkeutumiseen sen hallitsemille markkinoille korottamalla palkintopottejaan.

• PGA Tourin palkintopotti kaudella 2022-2023 oli $428.6 miljooonaa sisältäen FedEx Cupin potin.
  • PGA Tour jakoi FedEx Cupissa bonusta 150:lle pelaajalle. Viimeisetkin saivat $85,000
  • LIV Golfin vastaava summa on $ 405.0 miljoonaa, jossa on mukana tulevana viikonlopppuna (20.-22.10) pelattavan joukkuekisan palkintorahat.
  • Joukkuekisan voittava kvartetti ansaitsee miestä kohden $4 miljoonaa, viimeiseksi jääneetkin $ 250 000.

Viktor Hovland on noussut uudelle tasolle kehityttyään lähipelissään, joka on tuonut itseluottamusta pelin muille osa-alueille.