Hyppää sisältöön

Tälläkään kertaa ei ollut Rickien tai Roryn vuoro – U.S. Openissa yllätysvoittaja

Wyndham Clarkille U.S. Openin voitto oli unelmien täyttymys. KUVA: GETTY IMAGES

Wyndham Clark voitti U.S. Openin lyönnin erolla Rory McIlroyhin.

Yhdysvaltain Wyndham Clark jätti Rory McIlroyn ja Rickie Fowlerin nuolemaan näppejään maanantaina aamuyöllä päättyneessä U.S. Openissa.

Wyndham Clark pystyi pitämään pelinsä kasassa loppuun saakka. KUVA: GETTY IMAGES
Rickie Fowler putosi päätöskierroksella viiden lyönnin päähän Clarkista. KUVA: GETTY IMAGES

Clark voitti kauden kolmannen majorin lyönnin erolla McIlroyhin. Fowler, joka johti tai jakoi johtoa kilpailun avauskierroksesta lähtien putosi viiden lyönnin päähän jaetulle viidennelle sijalle. Näin Fowlerilta puuttuu edelleen kruunu uraltaan, ja McIlroy jatkaa viidennen majorin tavoittelua. Hänen edellisestä major-voitosta on kulunut jo yhdeksän vuotta aikaa.

Kolmanneksi kisassa sijoittui Scottie Scheffeler, joka jäi yllätysvoittajalle kolme lyöntiä.

Clarkin voittotulos oli -10 (64-67-69-70). Päätöskierrokselle hän lähti jaetulta johtopaikalta Fowlerin kanssa, mutta voittotaistelu oli lopulta kahden kauppa Clarkin ja McIlroyn välillä.

Etuysin jälkeen Clark oli saanut kolmen lyönnin kaulan Fowleriin, mutta ero McIlroyhin oli pysynyt lyönnissä. 14. reiällä Clark näytti karkaavan voittoon tehtyään birdien. Hän nousi kolmen lyönnin johtoon, kun McIlroy oli hetkeä aiemmin tehnyt samalle reiälle bogin.

Clark sortui kuitenkin kahdella seuraavalla reiällä bogiin, joten McIlroy sai kavennettua eron jälleen lyöntiin. Kun molemmat pelaajat tekivät kahdelle viimeiselle reiälle parin, pääsi Clark juhlimaan uransa ensimmäistä major-voittoa. Hän omisti sen kymmenen vuotta sitten kuolleelle äidilleen.

”Tuntui siltä, kuin äitini olisi vahtinut minua tänään”, Clark totesi.

Voiton myötä Clark nousi maailmanlistalla sijalle 13. Hänen nousunsa lajin huipulle on ollut nopeaa, sillä vielä viime syksynä hän ei mahtunut maailmassa 200 parhaan pelaajan joukkoon ja maaliskuussa hän oli sijalla 109.

Uransa ensimmäisen PGA Tour -voiton hän vei nimiinsä vain reilu kuukausi sitten. Tuolloin hän voitti Wells Fargo Championshipin, jossa olivat mukana käytännössä kaikki kiertueen parhaat pelaajat.

Nyt 29-vuotias Clark on major-voittaja ja todennäköinen Ryder Cup -pelaajat.

”Minusta tuntuu, että olen työskennellyt kovaa. Olen unelmoinut tästä hetkestä niin pitkän aikaa”, Clark sanoi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa