Hyppää sisältöön

Talk Birdie Tour – Rakkaudesta golfiin

MIka Brunou on intohimoinen harjoittelija ja ikuinen kilpailija

Mika Brunou perustaa kiertueen, jollaisella hän olisi itse halunnut pelata nuorempana.

Mika Brunou (48-v) on pelannut kilpagolfia juniori-ikäisestä asti. Parhaana saavutuksenaan hän pitää maajoukkue-edustusta juniorien EM-kisoissa 1990. Kilpailukokemusta on Suomen lisäksi etenkin Pohjoismaiden Nordic Leaguelta sekä minikiertueilta non-amateur statuksella.

Brunou on aikuisvuosinaan  kiertänyt vuosikausia myös Finnish Touria, samoin 30+ vuotiaiden MidTouria, sekä muita scr-kiertueita ja yksittäisiä kisoja.  Hänet tunnetaan intomielisenä laji-ihmisenä sekä kilpagolfin puolestapuhujana. Brunou ei aina ole ollut tyytyväinen suomalaisen kilpagolfin tilaan ja tarjontaan.

Talk Birdie Tour on Mika Brunoun alkuviikosta suurelle kansalle lanseerattu golfkiertue, joka on hänen vastauksensa siihen, että jotain uutta pitäisi saada aikaan.

”TBT on ensisijaisesti kiertue kilpagolfia rakastaville ammattilaisille ja amatööreille, jotka eivät enää ikänstä puolesta mahdu juniorikisoihin, ovat liian nuoria Midtourille, eivätkä joko mahdu Finnish Tourille, tai haluavat sen jatkoksi lisää hyvätasoisia kisoja ohjelmaansa”, Brunou kertoo tuotteestaan. 

”Muutaman vuoden olen tourin perustamista pohtinut. Lähdin sitä sitten itse rakentamaan, kun mitään uutta ei näyttänyt muuten syntyvän.”

Mallia kotimaisesta minitourista hän on hakenut sekä USA:sta kuin myös Ruotsista.

”Minulle Tourin perustaminen ja pyörittäminen on puhtaasti harrastus. Aikaa menee tajuttoman paljon, eikä kiertueen hoidosta oteta kuin aiheutuneet kulut pois. Tämä ei ole business.  En myöskään ehdi yhtään kisaa pelaamaan, tehtäväni on hoitaa kilpailunjohtajan moninaiset hommat.”

Yhtälö vaikuttaa äärettömän kilpailunälkäisen  pelurin kertomana varsin erikoiselta. Omat pelit seis ja harrastuksenomaisesti tekemään touria muille kaltaisilleen.

”Leipä tulee It-alalta.Olen tässä tekemässä sellaista tuotetta, jollainen mielestäni olisi pitänyt Suomeen saada jo ajat sitten”, Mika Brunou perustelee heittäytymistään.

Voittaminen on  arvossaan, tiedotukseen panostetaan

Brunou on rakentanut kiertueensa talouden sen varaan, että palkintopotti tulee osallistumismaksuista. Tourin perustajan arvion mukaan miehet muodostavat kilpailijoista noin 90 prosentin osuuden.

”Naiset pelaavat samassa sarjassa siniseltä tiiltä, miehet valkoisilta. LET:n ja LETAS-kierteen ohjelmat ovat niin täyteläisiä, että tämänkin johdosta ensimmäisellä kaudella naisten osuus on valitettavan pieni”, Brunou ennakoi

”Neuvottelut mahdolilisten yhteistyökumppanien kanssa ovat käynnistyneet. Jos saan ne maaliin, eurot lisätään kulujen jälkeen suoraan palkintopottiin.”

Mitkä ovat sitten ne arvot ja yksityiskohdat, jotka tekevät Talk Birdie Tourista huippua kohden pyrkiville pelaajille kiehtovan ja kokemisen arvoisen?

”Osallistujille suuntautuva tiedotus tehdään ensiluokkaisesti, järjestelyt hoidetaan hyvin. Hinta-laatusuhteessa tapahtumat ovat pelaajille edullisia. Tour on suunnattu niille, jotka haluavat pelata kilpagolfia hyvähenkisessä ja reilussa urheiluhengessä,”, Mika Brunou kiteyttää.

Hirsala on yksi Talk Birdie Tourin kisakentistä

Hirsala on yksi Talk Birdie Tourin kisakentistä

Teemu Tyry

Talk Birdie Tour

-Kilpailukiertueeseen kuuluu kaudella 2020 viisi kisaa sekä finaali. 

-Kuhunkin kisaan otetaan 90 pelaajaa, ammattilaisia sekä amatöörejä

-Ilmoittautuminen kisoihin käynnistyy 1. maaliskuuta

-18-reikäisen kisan osallistumismaksu on 80 euroa, finaalissa (36 reikää) maksu on 100 euroa

-Ykkösen osuus palkintopotista on 50 prosenttia,  3 700 euron kokonaispotista paras kuittaa  täten 1 850 euroa

-Kuusi parasta palkitaan, amatöörit saavat lahjakortteja, joiden arvo on maksimissaan 725 euroa.

Lisätietoja, Talk Birdie Tour

Etsi luettavaa