Hyppää sisältöön

Talissa kaksi uutta viheriötä, näyttävä pihaterassi ja valkoiset hiekat: ”Kenttä on kovilla kylmien ilmojen vuoksi”

HGK:n laajentunut ulkoterassi tarjoaa erinomaiset näkymät viimeisen viheriön ja väylän tapahtumille

HGK:n pelikausi käynnistyi torstaina. Ensimmäisen päivän starttiajat varattiin vartissa.

Kun Helsingin Golfklubin ensimmäisen pelipäivän (29.4) varauskirja netissä avautui edellisenä perjantaina, menivät käytännössä kaikki varattavissa olleet neljän hengen lähdöt 17 minuutin aikana. 

Edellisenä vuonna Talissa pelattiin pitkälti yli 38 000 kierrosta. Kasvu (+ 8 500) tuli käytännössä omien pelaajien lisäääntyneestä pelaamisesta, vieraiden määrä jopa väheni.

HGK avasi kenttänsä torstaina kapteeni Pekka Altosen  perinteisen avauslyönnin jälkeen.

Jäseniä seurassa on noin 1 300. Näistä peräti 300 tuli jäseniksi liittymismaksun pudottua kampanjaluonteisesti 2 000 euroon. Nyt liittymismaksu on 3 000 euroa, ja jäsenyyttä jonottaa lähes 200 ihmistä.

Suuri osa Etelä-Suomen kentistä on päässyt aloittamaan kautensa aiemmin, vaikka edellliskaudesta toki ollaan keskimäärin reilusti perässä.

”Kyllä jäsenistöltä on tullut runsaastikin kyselyjä, painetta kentän avaamiseen. Se ei ole yllätys. Myöhäinen kevät ja kylmät ilmat lumien sulettua ovat kuitenkin hankala yhdistelmä ruohon kasvattamiselle”, kertoo HGK:n golftoimenjohtaja Lauri Gulin.

HGK:n golftoimenjohtaja Lauri Gulin ei sorru korulauseisiin kenttää arvioidessaan. Kuva kaudelta 2020

HGK:n golftoimenjohtaja Lauri Gulin ei sorru korulauseisiin kenttää arvioidessaan. Kuva kaudelta 2020

Teemu Tyry

Keskiviikkona Talin kentällä olivat valmistelutyöt kentän avaamiseksi vauhdikkaasti meneillään. Viheriöt ovat hyvänvärisiä, väylien osalta tilanne on vaikeamman oloinen. Lumihomeen aiheuttamia paljaita ja puolipaljaita laikkuja on laajalti.

”Kylmän ilman vuoksi ruoho ei kasva. Kun kenttää rasitetaan nyt 250 pelaajalla päivittäin, yhtälö on erittäin haastava. Jälkiä jää. Ensimmäiset kaksi viikkoa kenttä on vielä kevätkuntoinen. Viimeisten kausien aikana kenttä on ollut mainiossa kunnossa neljän kuukauden ajan. Se on nytkin realistinen  tavoitteemme”, Gulin pyöritteli tuntemuksiaan keskiviikkona iltapäivällä.

HGK:n 15:n väylä kertoo oleellisen myöhäisestä keväästä Talissa.

HGK:n 15:n väylä kertoo oleellisen myöhäisestä keväästä Talissa.

Teemu Tyry

18:n ja kympin viheriöt tuovat uutta ilmettä pelaamiseen

Talissa remontoitiin kymmenennen ja 18:n viheriöt ympäristöineen syksyllä. Visuaalisest molemmat muuttuivat edukseen. Puita karsittiin lähestymisiä helpottamaan ja antamaan viheriöille lisää elinvoimaa auringonvalon myötä. Myös bunkkerointia uusittiin.

Merkittävä uudistus on molempien viheriöiden koon kasvattaminen ja aiempaa huomattavasti vahvemmat muotoilut.

Ruohon puolesta molemmat ovat kohtuullisen valmiita. Todellisen luonteensa ne näyttävat vasta myöhemmin kauden aikana, kun viheriöiden nopeudet nostetaan normaalitasolle.

Odotettavissa on etenkin 18:lla monesta tasosta johtuen entistä dramaattisia loppuratkaisuja.

Talin kartanon pihan terassi on kunnostettu ja kasvanut aiemmasta. Kun 18. reiän viheriö on työntynyt remontin myötä aavistuksen lähemmäs klubitaloa,  näkymät väylälle ja viheriölle ovat todella mainiot.

Omille ja vieraspelaajille HGK tarjoaa uudet työntökärryt.

”Pelikauden aikana vaihdamme väylä kerrallaan bunkkerihiekat valkoisiksi, joka pelattavuuden lisäksi tuo näyttävyyttä kokonaisuuteen.”

Muutaman vuoden käyötössä ollut puttiviheriö  70 metrin päässä ykkösen tiistä on yksi onnistuneimmista uudistuksista Talissa

Muutaman vuoden käyötössä ollut puttiviheriö 70 metrin päässä ykkösen tiistä on yksi onnistuneimmista uudistuksista Talissa

Teemu Tyry

Vieraspelaajien osuutta Talissa pelaavista rajoittaa alkaneellakin kaudella startiaikojen vaikea saatavuus. Suuri osa vieraista pelaa jäsenten vieraina 60 eurolla, normihinta vieraalle on 80 euroa.

”Vieraat ovat meille lämpimästi tervetulleita. Rangella rikottiin kaikki aiemmat ennätykset 2020 (+50 %). Muualla jäseninä olevia ja aloittelijoita oli ilahduttavan runsaasti. Teemu Mattilan isännöimä golfravintolamme on korona-aikana noussut aiempaakin suositummaksi etenkin take away -annosten saaman suosion myötä”, Gulin muistuttaa.

Suomen vanhin golfseura teki varsin radikaalin ratkaisun vuosikokouksessaan valiten uudeksi puheenjohtajaksi vasta pari vuotta jäsenenä olleen Heimo Hakkaraisen. Kaikki aiemmat puheenjohtajat ovat olleet seuran pitkäaikaisia jäseniä.

Raumalta kotoisin oleva Hakkarainen on tehnyt pitkän uran yritysjohtajana. Golfiin työt liittyivät läheisesti ajanjaksona, jolloin hän toimi Vierumäki Country Clubin toimitusjohtajana.

Heimo Hakkarainen pitää liigan välierissä peukkuja pystyssä kasvattajaseuralleen Rauman Lukolle

Heimo Hakkarainen pitää liigan välierissä peukkuja pystyssä kasvattajaseuralleen Rauman Lukolle

Teemu Tyry

Hakkaraisen haastattelu GoGolfin sivuilla lähipäivinä.

HGK:n kotisivut

Etsi luettavaa