Hyppää sisältöön

Tähtien kurittaja nousi voittoon Koreassa – kärki karkasi Mikko Korhoselta ja Tapio Pulkkaselta

Pablo Larrazabal on erittäin kova luu DP World Tourin kisoissa. Majoreissa taso ei kuitenkaan ole toistaiseksi kantanut menestykseen. KUVA: Getty Images

Espanjalaiskonkari Pablo Larrazabal (-12) saavutti jo kahdeksannen ykköstilansa DP World Tourilla. Mikko Korhosen (-3) sijoitus oli 38:s ja Tapio Pulkkasen (+1) 59.

Kokemus ja taito pelata tuulessa korostuivat viikonloppuna Korea Championshipissa. Eurooppalaispelaajat nousivat suuresta korealaispelaajien määrästä huolimatta pääosiin.

Kolmannen päivän jälkeen jaetulle kärkipaikalle noussut Pablo Larrazábal oli ratkaisuhetkillä kovin. Hän karisti pelikaverinsa, skotit Scott Jamiesonin ja Robert MacIntyren kintereiltään tehtyään viimeisen kahdeksan reiän aikana neljä birdieä.

”Palasin kilpakentille seitsemän viikon tauon jälkeen Japanissa. Viimeiset kymmenen kuukautta ovat olleet minulle hyvin vaikeita. Vain perheeni ja läheisimmät ystävät tietävät kuinka paljon olen tehnyt työtä”, Larrazabal kertoi kenttähaastattelussa.

”Rakastuin tähän Jack Nicklauksen suunnittelemaan kenttään ensinäkemältä. Viikonlopuksi noussut tuuli oli minulle todella mieluinen”, toukokuun puolivälissä 40 vuotta täyttävä konkari jatkoi.

Larrazábal on pistänyt tähdet kuriin

Larrazábalin voittojen määrä pääkiertueella on kunnioitettava, kahdeksan. Vaikka hänen esityksensä etenkin avausten ja pitkän pelin osalta on välillä hyvinkin ailahtelevaa ja vaatimatonta, kyky tehdä tulosta ja voittaa on noussut tavaramerkiksi.

Tästä kertoo myös kakkostilojen määrä (4) , joka jää puoleen voittojen määrästä. Voittotaisteluun noustuaan hän on hyvällä prosentilla onnistunut myös ykköstilan saavuttamaan.

Kymmenen joukkoon Larrazábal on kivunnut 61 kertaa.

Pääkiertueelle hän nousi kaudella 2008 ja teki sen vakuuttavalla tavalla. Ranskan avoimia hän johti torstaista alkaen. Kakkoseksi jäi Colin Montrgomerie neljän lyönnin marginaalilla.

Espanjalainen sisupussi sai uransa alkuvaiheilla mainetta erityisesti tähtien kurittajana DP World Tourin kisassa.

Seuraavissa kolmessa voittokisassa kakkostilan katkeraa kalkkia saivat maistella Sergio Garcia Saksassa, Phil Mickelson ja Rory McIlroy Abu Dhabissa, sekä Henrik Stenson Garcian tavoin Saksassa.

Vastaavaa listaa toiseksi jätetyistä supertähdistä neljässä ensimmäisessä voittokisassa tuskin on kenelläkään muulla DP World Tourin pelaajalla.

Supertähteä Larrazábalista ei ole kuitenkaan kuoriutunut, hänen saldonsa majoreista on käsittämättömän heikko:

  • US Openissa ja PGA Championshipissa yhteensä yhdeksän osallistumiskertaa, vain kerran jatkoon (45)
  • The Openissa kahdeksan osallistumiskertaa, paras sijoitus 30.

Pablo Larrazabal osallistui myös LIV Golfin ensimmäiseen kilpailuun Lontoossa kesäkuussa 2022. Tämän jälkeen hän kuitenkin palasi DP World Tourille.

Suomalaisten veto hyytyi

Mikko Korhonen (77-67-70-71,-3) oli kisan kahdella keskimmäisellä kierroksella kolmanneksi paras. Sunnutaina tulostaso parani oleellisesti helpompien olosuhteiden vuoksi. Korhonen putosi sijaluvulle 38:s tehtyään ensimmäiselle reiälle birdien, sen jälkeen 17 paria.

”Tänään oli tasaista, liian tasaista. Ihan hyviä paikkoja oli, mutta ei mennyt sisään tänään, lopussa pari hyvää pelastusta vielä. Ihan kelpo kisa huonon avauskiepin jälkeen. Ihan hyvä jatkaa tästä eteenpäin, parannettavaa toki löytyy paljon”, Korhonen kommentoi tiedotteessaan.

Tapio Pulkkanen (69-70-75-75,+3) oli kolmannen kierrroksen alkuvaiheilla hetken aikaa viidentenä yhteistuloksella -6. Lauantaina tulos kaatui kolmen perättäisen bogeyn lisäksi triplaan, joka aiheutui vasemmalle puskaan päätyneestä avauksesta.

”Sama haaste oli sunnuntaina. Avauksia lähti vasemmalle, en päässyt sinuiksi svingini kanssa. Puttikaan ei toiminut. Aika heikko esitys kokonaisuutena.”

”Pelissä oli viikon aikana kuitenkin vivahteita paremmasta. Seuraavan viikon kisakenttä Italiassa ( Marco Simone Golf Club) istuu oikein hyvin silmääni”, Hattu-Tapio valoi uskoa paremmista sijoituksista.

Koreassa Pulkkanen oli 59:s. DP World Tourin pistelistalla sijoitus parani muutamalla (179.), mutta on edelleen kaukana siitä, mitä kauden päätteeksi vaaditaan työpaikan uusimiseksi.

Mikko Korhosen sijoitus pistelistalla on 159.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa