Hyppää sisältöön

Tahko Golfin maisemat hemmottelevat golfareita

Tahko Golfin kentät sijaitsevat Tahkovuoren kupeessa

Tahko Golfin kentät ovat menestyneet useaan otteeseen Suomen kauneimpien golfkenttien valinnoissa. Järvimaisemat ja hyväkuntoiset kentät takaavat nautinnollisen pelikokemuksen.

Tahko Golfin kaksi golfkenttää, Old Course ja New Course ovat tavanomaisesta poiketen kokonaan kaksi erillistä kenttäkokonaisuutta. Kentät sijaitsevat Tahkovuoren lomaresortissa noin 5 km päässä toisistaan ja molemmilla kentillä on oma klubitalo ja klubiravintola.

Kentät myös poikkeavat toisistaan layoutin ja väylien luonteen osalta. Old Course on perinteinen lomaresort-kenttä, jossa kaunis järvimaisema ja leveät väylät varmistavat miellyttävän pelikokemuksen.

Old Coursen 7. väylä on valittu useasti Suomen kauneimmaksi väyläksi.

Old Coursen 7. väylä on valittu useasti Suomen kauneimmaksi väyläksi.

Petteri Patjas

New Course on hengeltään hieman haastavampi pääasiassa metsiä pitkin kulkevine pitkine väylineen. Tämä näkyy myös vuosittaisissa kierrosmäärissä Old Coursen ollessa selvästi suositumpi. Molemmat kentät ovat suunnittelultaan kuitenkin rentoon lomagolfiin tarkoitettuja.

”Yritystapahtumien järjestämiseen New Coursella on paremmat fasiliteetit ja sen klubitalo on erilaisessa konferenssikäytössä ympäri vuoden.”, kertoo Tahko Golfin toimitusjohtaja Jukka Ilva.

New Coursen klubitalo toimii ympärivuotisessa käytössä.

New Coursen klubitalo toimii ympärivuotisessa käytössä.

Petteri Patjas

Testikierros juhannuksen jälkeisellä viikolla paljasti kenttien talvehtineen todella hyvin. Lumiraja ulottui Tahkolle koko talven, joten ongelmia jään kanssa ei syntynyt.

Molempien kenttien väylät ja griinit ovat tasaisessa ruohossa ja edes testikierroksen aikana yllättänyt raekuuro ei aiheuttanut kentälle mitään vaurioita, vaikka vettä oli kentällä hetkellisesti todella paljon. Pelit pääsivät jatkumaan normaalisti puolen tunnin odottelun jälkeen.

Tahkon kentät olivat heti talven jäljiltä hyvässä kunnossa.

Tahkon kentät olivat heti talven jäljiltä hyvässä kunnossa.

Petteri Patjas

Tahko Golfin vahvuus resort-kohteena on myös laaja majoitus- ja ravintolakapasiteetti. ”Kaksi viikkoa voi viettää ilman, että tarvitsee kahta kertaa käydä samassa ravintolassa.”, Ilva naurahtaa.

Majoitusvaihtoehtoina Tahkolta löytyy niin perinteisiä hotellihuoneita, mutta erilaiset mökkivaihtoehdot ovat suositumpia varsinkin pitempiaikaiseen oleskeluun. Ruuhka-aika Tahkolla ajoittuu heinäkuulle, jolloin golfkentillä voi ajoittain tulla jopa ahdasta.

”70% kävijöistä on vieraspelaajia. Monet heistä tulevat kuitenkin uudelleen vuodesta toiseen.”, Ilva kertoo. Tahko soveltuukin etäisyytensä puolesta viikonloppukohteeksi golfareille ympäri Suomen.

 

5 nopeaa toimitusjohtaja Jukka Ilva, Tahko Golf

 

  1. Kuvaile Tahkon kenttiä kolmella asialla

Old Course: kaunis, puistomainen, lyhyet siirtymät

New Course: haasteellinen, pitkä kenttä, kapeat väylät

 

  1. Mikä on kentän signature-väylä?

Old Coursella 7.väylä, joka on pari kertaa valittu Suomen kauneimmaksi väyläksi.

New Coursella 9.väylä, joka on haasteellinen par-5

 

  1. Mihin vieraspelaajan kannattaa kiinnittää Tahkolla huomiota?

Tahkolla on monipuolinen majoitus- ja ravintolatarjonta. Täällä voi harrastaa myös paljon muita aktiviteetteja golfin ulkopuolella.

 

  1. Mikä on klubiravintolan must have-hittituote?

Molemmilla klubeilla on omat ravintolansa, joissa on eri ravintolayrittäjät ja eri henkinen tarjonta. Old Coursella on enemmän kotiruokapainotteinen buffet-menu, mutta perinteiset klubiburgerit ovat suosittuja molemmilla kentillä.

 

  1. Mikä on paras golf-muistosi?

Omista golfmatkoista on jäänyt hyvät muistot. Reykjavik ja Thaimaan Black Mountain ovat olleet hienoja kokemuksia. Pysäyttävin kokemus on kuitenkin lähelle iskenyt salama, jonka paineaalto kaatoi minut ja pelikaverit kanveesiin golfkentällä. Se oli kuin joku olisi iskenyt rautalapiolla päähän.

 

Plussat ja miinukset:

 

+ Kaunis, maisemallinen kenttäkokonaisuus

+ Molemmat kentät erittäin hyvässä kunnossa

+ Paljon majoitusvaihtoehtoja ja tekemistä myös golfin ulkopuolella

– Kesän sesonkiaikaan kentillä saattaa olla todella ruuhkaista

 

Tahko Golf Club perustiedot:

Normaali greenfee:           arkisin 60 eur/hlö, viikonloppuisin 65 eur/hlö

Yhteystiedot:                      Klubitie 12, 73310 Tahkovuori

                                           Puh 0600 550 740, toimisto@tahkogolf.fi

                                           https://www.tahkogolf.fi

Etsi luettavaa