Hyppää sisältöön

Tahko Golfin kenttien kasteluun käytetään miljoona litraaa vettä vuorokaudessa

Tahko Golfin muistiinjäävimpiin väyliin lukeutuvat par kolmonen

Lake & Forest nimen saaneen New Coursen jakaminen yhdeksiköiksi on saanut  Tahkolla kiitosta, mutta myös kritiikkiä. Kilpailukierrosten määrä on kasvanut tuhannella, tätä on edesauttanut pelaajien halu saada tuloksia uutta tasoitussysteemiä varten.

Tahko Golfin Old Course ja kahdeksi yhdeksiköksi jaettu Lake & Forest ovat olleet juhannuksesta asti erinomaisessa kunnossa.

Lake & Forestilla on menty yhdeksän reiän startteihin, jolloin koko kierroksen pelaavat varaavat ajan molemmille puoliskoille.

”Tämä mahdollisuus on saanut paljon kiitosta. Ysien pelaaminen täyden kierroksen asemasta on yleistynyt maailmalla ja Suomessa. Mekin haluamme omia ja vieraita kannnustaa luomalla tähän mahdollisuuden, siihen kuitenkaan pakottamatta”, toimitusjohtaja Jukka Ilva taustoittaa.

 ”Kriittisiä kannanottoja ja parannusehdotuksia on myös tullut, samoin parannusehdotuksia,  joita olemme tulevaisuutta varten tarkasti kuunnelleet ja kehittäneetkin jo systeemiä. Koko kierroksen pelaajille lähtöaikojen väli on lyhennetty kymmenellä minuutilla kahteen tuntiin ja kymmeneen minuuttiin huomattuamme pelaamisen arveltua nopeammaksi.  Aikataulun muuttamisen jälkeenikin useimmat ehtivät pitää pienen tauon ysien välissä.” 

Syväri pitää Tahko Golfin ruohon vihreänä

Sateettomien ja lämpimien jaksojen aikanakin kentät ovat olleet erinomaisessa ruohossa. Huomiota on herättänyt se, että osa karheikoista, joille ei kastelu yllä, ovat olleet ruoholtaan lähes ruskeita.

”Kontrasti vihreän ja ruskean välillä on katvealueilla ja sellaisilla hetkillä, jolloin kastelulaitteet ovat joillain kohdin oikutelleet, todella suuri”, Ilva tietää.

Vettä kenttien ja harjoitusalueiden kasteluun pumpataan kenttien viereisestä Syväristä.

”Miljoona litraa vuorokaudessa on se määrä, joka meillä on kesäaikaan keskiarvona”, Ilva heittää ilmaan pyöreän luvun, joka saa useimmat maallikot pyörittelemään päätään.

Kilpailukierrosten määrä Tahkolla on kasvanut uuden tasoitusjärjestelmän vauhdittamana.

”Kilpailuihin osallistuneiden määrä on kuluvalla kaudella kasvanut, kierroksiksi muutettuina plussaa on tuhannen verran. Ainakin osa pelaajista on halunnut varmistaa ajoissa sen, että he saavat kauden 2020 uutta tasoitusjärjestelmää varten 20 tuloskorttia sisään.”

Golfautojen määrä kasvaa väestön ikääntyesssä

Tahkon molempien kenttien golfautojen määrää on lisätty, kokonaismäärä on jo 30.

”Tämäkin on trendi, joka suomalaisilla kentillä on tapahtumassa. Kentillä on paljon ikääntyviä ihmisiä, jotka haluavat säästää energiaansa pelaamiseen kävelemisen sijaan ja ottavat auton kierrokselleen.”

Golfauto ajettiin järveen Old Coursen seitsemännen väylän vasemmalta puolellta.

Golfauto ajettiin järveen Old Coursen seitsemännen väylän vasemmalta puolellta.

Satu Karjalainen

Toinen yksinkertainen syy autojen kysynnän lisääntymiselle on mukavuudenhalu. Saattaa olla, että jo kaudella 2020 Tahkolla on vielä nykyistäkin enemmän autoja vuokrattavana”, Ilva ennakoi.

Golfautojen vuokraaminen on useimmile kenttäyhtiöille, myös Tahkolle kannattavaa liiketoimintaa. Vieraspelaajat maksavat autosta keskimäärin 45 euroa, omat osakkaat ja jäsenet kympin vähemmän.

Tahko Golfin yksi lempinimistä  on Loma Golf. Tavallista huomattavasti suurempi osa kierroksista pelataan juhannuksen ja elokuun puolivälin välisenä aikana. 

”Loma Golfissa kausi on ollut varsin hyvä. Kentät pidetään mainiossa kunnossa pitkälle syksyyn. Syyskuun puolivälistä eteenpäin Lake & Forest on alkuviikon suljettuna pelaajamäärän vähäisyyden johdosta.”

Tahko Golfin kentillä on tehty kauden mittaan peräti yhdeksän hole in onea, joista seitsemän Old Coursella.

Kaikkein tyytyväisin oli varmasti Jarmo Lintunen, jonka täysosuma tuotti Finnair Plus Invitation- kilpailussa neljännellä reiällä (110m) ikiomaksi Mercedes-Benz A-sarjan henkilöauton

Tahko Golf

Etsi luettavaa