Hyppää sisältöön

Tästä syystä Ilonen piti pitkän kisatauon

Mikko Ilonen hakee menestystä The Irish Openista

Mikko Ilonen kaipasi lepoa ja piti parin kuukauden tauon kisoista. Nyt hän palaa Euroopan Tourille akut täynnä virtaa.

Mikko Ilonen palaa parin kuukauden tauon jälkeen kisaympyröihin mukaan. 

Ilonen pelasi edellisen kerran helmikuussa Malesiassa, mutta jätti väliin Australiassa, Intiassa ja Etelä-Afrikassa pelatut kisat.

Ilosen mukaan ”loma” tuli tarpeeseen, sillä hän ei pitänyt kausien välissä juurikaan vapaata.

”Tauko teki hyvää. Edellisen kauden jälkeen suuntasin varsin nopeasti USA:han leireilemään. Nyt ehdin tehdä muitakin asioita ja sain ladattua akkuja”, Ilonen kertoi tiedotteessaan.

Ilonen piti tauon aikana vain yhden leirin Dubaissa. Sen Ilonen joutui keskeyttämään, kun niskavamma alkoi jälleen oireilla.

”Harjoitusmäärät ja laatu olivat hyviä niin pitkään, kunnes oikutteleva niska katkaisi tekemisen. Palasin Suomeen, sain niskan kuntoon, eikä se ole sen jälkeen vaivannut”, Ilonen sanoi.


”Pelin henki on se, että tulee paljon pitkiä lähestymislyöntejä pienille viheriöille.”

– Mikko Ilonen


 

Marokon-kisa sopii paluuseen hyvin, sillä hän on parhaimmillaan sijoittunut Marokossa toiseksi ja tänä vuonna pelattavalla Royal Golf Dar Es Salaamin kentällä kolmanneksi.

”Kenttä osoittautui harkkakierroksella paljon pidemmäksi kuin muistelin. Ehkä sitä on pidennetty. Pelin henki on se, että tulee paljon pitkiä lähestymislyöntejä pienille viheriöille. Omalla kohdallani suurin haaste on saada runko pysymään liikkuvana ja pelikunnossa, jotta svingaaminen olisi sujuvaa ja esteetöntä”, Ilonen sanoi.

Marokossa jaetaan rahaa peräti 2,5 miljoonaa euroa. Siitä huolimatta kisa ei ole houkutellut mukaan supertähtiä ilmeisesti juuri päättyneen Masters Tournamentin takia.

Samaan aikaan naapurikentällä pelataan myös Ladies European Tourin kisa, johon osallistuu peräti seitsemän suomalaispelaajaa.

”Mukava pöhinä on alueella päällä kun naiset pelaavat omaa LET:n kisaansa viereisellä kentällä.”

Ilonen starttaa kisakierrokselleen klo 11 Suomen aikaa. Hän pelaa Michael Hoyen ja Younes El Hassanin kanssa.

Viasat ja Viaplay näyttävät kaikki Euroopan Tourin kisat ja loput majorit

Etsi luettavaa