Hyppää sisältöön

Tässä ovat suomalaiset Challenge Tour -voittajat

Suomesta löytyy nyt seitsemän pelaajaa

Tapio Pulkkasesta tuli sunnuntaina seitsemäs suomalainen pelaaja, joka on voittanut Challenge Tourin kilpailun.

Suomen ensimmäinen  Challenge Tour -voittaja on Mikael Piltz. Hän voitti vuonna 1994 Espoossa pelatun Volvo Finnish Openin.

Piltz vaikuttaa tällä hetkellä Tapiola Golfissa, jossa hän toimii golfopettajana. Lisäksi hän valmentaa nuoria pelaajia Selänne-Piltz Golf Academyssä. 

Piltzin jälkeen seuraavana suomalaisena ykköseksi onnistui nousemaan Anssi Kankkonen, joka voitti vuotta myöhemmin Siab Openin. Kankkonen voitti urallaan yhteensä kolme Challenge Tourin kisaa, sillä vuonna 1997 hän voitti peräti kaksi kilpailua.

Myös toinen lahtelaislähtöinen pelaaja Kalle Väinölä on onnistunut viemään nimiinsä kaksi Challenge Tourin kilpailua saman kauden aikana, kun hän voitti vuonna 1996 Siab Openin ja Le Pavoniere Challengen.

Vuonna 2004 nähtiin haastajakiertueella jo neljäs suomalaisvoittaja, kun Roope Kakko voitti Volvo Finnish Openin EGS:n kentällä. Kakko oli tuolloin amatööri ja kostui voitosta lähinnä mainetta ja kunniaa. Piltz toimii tällä hetkellä Kakon valmentajana.

Yhdeksän vuotta myöhemmin vuonna 2013 Kakko voitti Omanissa uransa toisen Challenge Tour -kisan. Kolmas voitto tuli vuonna 2014, kun Kakko oli ykkönen Madeiralla pelatussa Challenge Tourin ja European Tourin yhteiskisassa.

Kakko voitti kisassa 75 000 euroa ja paikan European Tourilla.

Kakon jälkeen seuraava suomalainen Challenge Tour -voittaja oli Toni Karjalainen, joka nappasi haastajatason voitot vuosina 2005 ja 2006. Molemmat Karjalaisen ”harjaamat” kisat eli Telenet Trophy ja Thomas Björn Championship pelattiin Pohjoismaassa.

Myös Antti Ahokkaalla on Challenge Tourilta useampi kuin yksi voitto. Hän nimittäin voitti vuonna 2008 peräti kaksi kisaa oltuaan paras sekä Tanskassa että Ranskassa pelatuissa kilpailuissa. Kauden päätteeksi Lappeenrannasta kotoisin oleva vasuri nousi European Tourille, mutta visiitistä muodostui ranskalainen.

Tänään voittovuorossa oli siis Tapio Pulkkanen, joka ehti sijoittua ennen täysosumaa kolme kertaa toiseksi haastajatasolla. Ensimmäinen kakkostila oli vuodelta 2013, jolloin Pulkkanen sijoittui Madridissa kakkoseksi. Kaksi muuta kakkossijaa ovat tältä vuodelta.

Pulkkasella on vielä tällä kaudella aikaa ottaa vaikka toinen voitto, mutta ensi vuonna hän pelaakin sitten jo European Tourilla – toivottavasti pitkään.

Etsi luettavaa