Hyppää sisältöön

Tällaisella taktiikalla ruotsalaiset lähtevät Mastersiin

Henrik Stenson ja Alex Noren ovat ruotsalaisedustajat Mastersissa.

Tänä vuonna Masters Tournamentiin pääsi mukaan kaksi ruotsalaista pelaajaa: Alex Noren ja Henrik Stenson. Tässä heidän mietteitään kisan alla.

Henrik Stenson on vanha konkari Masters Tournamentissa. Hänelle kisa on jo uran 12:s. Toistaiseksi menestys on kuitenkin kiertänyt ruotsalaisten ykköspelaajan, sillä hän ei ole koskaan onnistunut sijoittumaan Augustassa kymmenen parhaan joukkoon.

Tänä vuonna Stenson lähtee kisaan aiempaa aggressiivisella taktiikalla. ”Täällä on muutama reikä, jossa aggressiivisella pelillä voi ansaita aika paljon”, Stenson sanoi C More Golfin videohaastattelussa.

Sen vuoksi Stenson aikoo tarttua avauksissa normaalia useammin draiveriin. Hänet tunnetaan erityisesti siitä, että Stenson suosii tiiltä puukolmosta.

Haastattelussa Stenson arvioi lyövänsä draiverilla keskimäärin 18 metriä pidemmälle kuin spoonilla. Monilla takaysin väylillä se voi olla iso etu, kun lyö palloa rohkealla linjalla.


”Kenttä on suurempi ja avoimempi kuin luulin, mutta äärimmäisen tekninen ja vaikea griinien ympärillä.”

– Alex Noren


Jos on Stenson jo konkari Augustassa, hänen maanmiehensä Alex Noren starttaa pian uransa ensimmäiseen Masters Tournamentiin.

Loistavan viime kauden jälkeen Noren on noussut maailmanlistalla korkealle. Tuoreella listalla hän on ranking-kymppi, mutta kokemattomuutensa vuoksi hän ei lukeudu kisan suosikkeihin.

”Kenttä on suurempi ja avoimempi kuin luulin, mutta äärimmäisen tekninen ja vaikea griinien ympärillä”, Noren sanoi Svensk Golfille.

Noren myös kertoi, että pallo pitää sijoittaa viheriölle todella pienelle alueelle, mikäli mielii saada pallon lähelle reikää.

Draw’n lyömistä treenattu

Ruotsalainen on harjoitellut Augustaa varten erityisesti draw-lyöntiä, koska menestyäkseen Mastersissa, oikeakätisen pelaajan pitää osata lyödä palloa oikealta vasemmalle kääntyvällä kierteellä.

Draw tulee Norenilta luonnostaan, mutta ammattilaisuransa alkuvaiheilla hän pyrki muuntumaan fade-pelaajaksi, koska huonot lyönnit pysyivät siten paremmin pelissä.

”Draw’t tuntuvat jälleen oikein hyvältä”, Noren kertoi.

 

Etsi luettavaa