Hyppää sisältöön

Täysin käsittämätön kauden avaus kotikentällä – holari ja eagle perättäisillä rei’illä

Henri Lehikoinen teki holarinsa punaisella Wilsonin pallolla.

Golfin jumalat ja jumalattaret olivat viime lauantaina Henri Lehikoisen puolella. Hän löi neljä huippulyöntiä perättäin ja tuloksena oli holari ja eagle.

Henri Lehikoisella oli viime lauantaina kotikentällään sellainen kauden avauskierros, joka ei ihan heti unohdu. Hän teki nimittäin Joensuussa sijaitsevan Karelia Golfin takaysillä ensin holarin ja heti perään eaglen.

Tasoituksella 12 pelaava Lehikoinen ei ollut aiemmin onnistunut sen paremmin holarissa kuin eaglessäkään. Hän suoritti green cardin vuonna 2012, mutta on pelannut aktiivisesti nelisen vuotta.

Annetaan miehen itse kertoa, miten holari syntyi.

”Väylä 15 on Kontiolahdessa 154 metriä pitkä, pisin par 3 kentällä. Kaveri löi ensin rautakuutosella, mutta osuma oli paksu. Olin rautakuutosella lyömässä itsekin, mutta kysyin varmistuksen, että onko mitta varmasti 156 metriä, kun näytti että on etulippu. Se olikin 152 metriä, joten vaihdoin rautaseiskaan, koska ajattelin, että se riittää”, Lehikoinen palaa viime lauantaina tunnelmiin.

”Lähti aivan täydellinen lyönti ja katsottiin, että nyt voi olla lähellä. Kolme neljä metriä ennen reikää pallo tuli alas, rullasi ja osui lippuun. Katsottiin, että se saattoi jäädäkin sinne, kun vauhti oli sopiva.”

Totuus paljastui kuitenkin vasta, kun ryhmä pääsi viheriölle; punainen pallo löytyi kuin löytyikin kupista, vaikka koronan vuoksi reiässä oli pieni putken pätkä, jonka tarkoitus on pallon putoamisen reiän pohjalle. Henri Lehikoisen golfuran ensimmäinen holari oli syntynyt.

”Kyllä siinä huudettiin katsottiin toisiaan ja halattiin. Koronat unohtuivat hetkeksi”, hän myöntää.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Sitä saatiin mitä tilattiin, nimittäin hole-in-one videoita. Aivan uskomattomalla tavalla nimittäin Kontioniemen kentän avauspäivänä tapahtui seuraavaa väylällä 15… Huikeat onnittelut Henri Lehikoiselle, @hlehiko ! Ja vaikka miehet videolla pohdiskelee golfuran jatkoa, niin onpa ilo selventää sitäkin: Henri nimittäin jatkoi unelmalentoaan vielä väylällä 16 tekemällä heti perään eaglen. 2 väylää, -4, kaverien ikuinen kunnioitus ja muisto. Niin sitä kuuluu golfkausi avata! Ja saa näitä lisääkin tehdä ja laitella, ei olla pahoillaan! 😀 #kareliagolf #muntapapelata #kaikkihantätätekisjostäähelppooois #koronakevät2020 #golfisfun #summeriscrazy #summeriscoming #holeinone

Henkilön Karelia Golf (@kareliagolf) jakama julkaisu Touko 9, 2020 kello 5.41 PDT

Holaria seurasi eagle

Lehikoisella oli pelikaverina muun muassa hänen lapsuudenystävänsä Toni Ilmakari, jonka Lehikoinen oli pari vuotta sitten houkutellut golfin pariin. Lisäksi samaan ryhmään kuuluivat myös Pekka Pohjola ja Jere Lehtosaari.

Ilmakari oli tehnyt viime kesänä eaglen, mistä hän oli päässyt jo pitkään kuittailemaan lajia pitempään harrastaneelle Lehikoiselle. Tuo eagle muistui Ilmakarin mieleen myös 16. reiän tiiauspaikalla, jossa hän edelleen muistutti edelliskesän urotyöstään.

”Sanoin vitsillä, että katsotaan uudestaan tämän reiän jälkeen”, Lehikoinen sanoo.

Tarinamme sankari löi 16. reiällä täydellisen draivin 200 metriin, josta hän täräytti hybridin kymmenen metriä pitkäksi reiästä. Putterin sijaan Lehikoinen otti käteen chippimailan ja täräytti pallon kuppiin viheriöllä, joka sijaitsee Karalia Golfin pysäköintipaikan kupeessa.

Henri Lehikoinen oli juuri pelannut kaksi reikää neljä alle parin.

”Viskasin mailan ja katsottiin Tonin kanssa toisiamme silmiin ja ajateltiin, että ei voi olla totta. Parkkipaikalla oli vielä pari tuttua, jotka kysyivät, että tuliko eagle. Vastasin, että tuli ja edellisellä holari. He olivat siinä hieman huuli pyöreänä”, Lehikoinen naureskelee.

Kahden reiän turbovaihteen vuoksi Lehikoisen onnistui pelaamaan kierroksen tasoitukseensa eli 84 lyöntiä. Huomionarvoista on, että tuloskortissa ei ollut yhtään birdieä – vain kaksi eaglea perättäisillä rei’illä.

Golftuskaa oli jo lievitetty Imatralla

Aivan kylmiltään Lehikoisen ei tarvinnut lähteä kierrokselle, sillä hän oli hiihtolomaviikolla ehtinyt käydä Portugalissa pelimatkalla. Sen lisäksi hän oli ajanut kahtena edellisenä viikonloppuna pari tuntia suuntaansa Imatralle ”pahimpia tuskia lievittämään”, sillä Karelia Golf oli lauantaina ensimmäistä päivää auki.

Miten holari–eagle-sukseeta sitten juhlittiin?

Perinteistä kuohuviinitarjoilua ei voitu järjestää, koska Karelia Golfin klubiravintolassa ei koronan vuoksi ole alkoholijuomien ulosmyyntiä. Sen sijaan sankarimme päätyi viettämään illanistujia peliryhmän kesken kotioloihin.

Ilta päättyi yhden kahden aikoihin yöllä, mutta Lehikoinen ja kumppanit olivat jälleen seuraavana aamuna tiillä. Miten peli kulki?

”Holarihuurussa pelasin 81”, Lehikoinen sanoi.

Etsi luettavaa