Hyppää sisältöön

Tästä syystä European Tourilla pelataan surunauhojen kanssa

European Tourin ääni Renton Laidlaw menehtyi tiistaina. Tällä viikolla kiertueella pelataan mustassa surunauhassa.

Mies, joka antoi äänen European Tourille, on kuollut.

European Tourilla pelataan tällä viikolla mustien surunauhojen kanssa. Tällä kiertue haluaa kunniottaa tiistaina kuolleen golfjournalistin Renton Laidlaw’n muistoa.

82-vuotiaana kuollut Laidlaw teki mittavan uran golfjournalistina. Hän oli 23-vuotias raportoidessaan ensimmäisen kerran The Open Championshipissä.

Skotlantilainen Laidlaw aloitti uransa paikallislehdesäsä vuonna 1962. Sen jälkeen hän jatkoi kirjoittavana toimittajana uutistoimisto Reutersin palvelukseen, mutta kansainvälisesti tunnettu hahmo hänestä tuli sen jälkeen, kun hän ryhtyi golf- ja radioselostajaksi

Esimerkiksi Suomessa hänen lämpimän karhea äänensä tuli tunnettu European Tourin lähetyksistä. Selostajan töiden ohessa hän jatkoi myös golfista kirjoittamista.

Maailmalla hänet tunnettiin nimellä ”The Voice of European Tour” eli ”Euroopan Tourin ääni”.

Pitkästä urasta kertoo se, että hänestä tuli vuonna 2014 ensimmäinen ei-amerikkalainen toimittaja, joka raportoi paikan päältä 40 perättäisestä Masters Tournamentista. Samana vuonna Laidlaw jäi eläkkeelle.

Viimeisinä vuosinaan Laidlawa kärsi erilaisista terveysongelmista. Sairaalaan hän joutui The Scotsman -lehden mukaan aiemmin tällä viikolla positiivisen koronatartunnan takia.

Etsi luettavaa