Hyppää sisältöön

Tästä somessa nyt irvaillaan – toimiiko Shane Lowryn caddiena hänen Faceapp-minänsä tulevaisuudesta

Shane Lowryn ja caddie Brian Martinin erottaa toisistaan hiusten ja parran värin perusteella.

Shane Lowry ja hänen caddiensa saavat The Open Championshipissä kosolti ruutuaikaa. Moni on kiinnittänyt huomiota miesten yhdennäköisyyteen. Mutta kuka on tuo mies, joka kantaa Irlannin viimeisen toivon mailoja kauden viimeisessä major-turnauksessa?

Rory McIlroy, Padraig Harrington ja Darren Clarke tippuivat jatkosta, eikä Graeme McDowellin mahdollisuudet voittoon näytä kolmen kierroksen jälkeen kummoisilta. Niinpä ”Vihreällä saarella” asuvien golffanien katseet ovat kääntyneet sympaattisen oloiseen Shane Lowryyn, joka johtaa The Open Championshipiä parhaillaan tuloksella -12 yhdessä Tommy Fleetwoodin kanssa, kun kolmas kierros on vielä kesken.

Lowry esiintyy jatkuvasti suorassa televisiolähetyksessä, ja luonnollisesti kuviin pääsee usein mukaan myös hänen caddiensa.

Tarkkaavaiset katsojat ovat saattaneet huomata, että Lowry ja hänen caddiensa muistuttavat toisiaan – ainoana erona on se, että caddie harmaine hapsineen näyttää vain vähän vanhemmalta versiolta pomostaan.

Sosiaalisen median irvileuat ovat luonnollisesti kehittäneet meemejä, joissa Lowry olisi käyttänyt kovasti trendaavaa Faceapp-sovellusta, joka muuttaa omat kasvot vanhemmaksi versioksi itsestään ja ottanut hahmon sitten itselleen caddieksi.

Näin ei kuitenkaan ole asian laita. Eikä caddie ole myöskään hänen veljensä tai isänsä, vaan kyseessä on Brian ”Bo” Martin -niminen ammattimies, joka alkoi kantaa Lowryn mailoja viime vuonna.

Ennen sitä Martin on työskennellyt muun muassa Gary Murphyn, Peter Lawrien ja Alex Levyn kanssa.

”Bo on ollut minulle iso apu siinä, että hän on rauhoittanut minua kentällä. Hän on niin rento kaveri, etä se on tehnyt minulle hyvää”, Lowry kiitteli Golf Worldin verkkosivuilla.

Eikä miehillä ole kovinkaan suurta ikäeroa kuin kuvista voisi kuvitella. Martin on vaan harmaantunut tyylikkäästi vähän nuoremmalla iällä.

Hän tulee golfperheestä. Martinin sisarenpoika Cormac Sharvin pelaa nimittäin ammattilaisena Challenge Tourilla ja on kiertueen rankingissä tällä hetkellä hienosti seitsemäntenä.

The Open Championshipin tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa