Hyppää sisältöön

Tässäkö ratkaisu hitaisiin kierroksiin?

Saisiko aika perusteinen hinnoittelu golfareihin vauhtia?

Maksaisitko golfin pelaamisesta mieluummin käytetyn ajan mukaan? Tällä yhdysvaltalaiskentällä se on mahdollista.

Golf vie liian paljon aikaa. Yhdysvaltalaiskenttä yrittää ratkaista ongelmaa uudella tavalla: hinnoittelemalla pelaamisen käytetyn ajan mukaan.

Pelaaminen Lake of the Ozarks Resortsin kentällä Missourissa golf maksaa talvella, jolloin kentällä on hiljaista, joko 10 dollaria tunti tai 39 dollaria kierros. Näin pelaaja voi halutessaan pelata esimerkiksi muutamia reikiä, eikä silti tule maksaneensa ylimääräistä. Yhdysvalloissa hintaan sisältyy golfauto. Kesällä kentän green fee on 90 dollaria.

”On ollut paljon puhetta siitä, että golfalan pitää olla luovempi. Se onkin asia, johon pyrimme tässä: tarjoamaan ihmisille joustavuutta samalla, kun yritämme saada hieman lisää tuloja”, Lake of the Ozarksin head pro Chris Lash avasi systeemiä Golf.comille.

Hinnoittelumalli on käytössä 36-reikäisen golfkohteen toisella kentällä, kentällä nähdään, että golfarit saavat sen ansiosta paremman vastineen rahalleen, ja se on myös omiaan nopeuttamaan pelaajien kierrosaikoja.

Esimerkiksi tyhjällä kentällä täyden kierroksen voi hyvinkin ehtiä pelaamaan kolmessa tunnissa, jolloin pelaaja säästäisi ajan lisäksi myös yhdeksän dollaria green feessä.

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa