Hyppää sisältöön

Tässä seurassa ja heitä vastaan Sami Välimäki pelaa tänään voitosta Valderramassa

Jamie Donaldson

Sami Välimäki starttaa klo 13.39 kierrokselleen Jamie Donaldsonin ja Adrian Otaeguin kanssa. Johtopaikkaan Välimäellä on neljä lyöntiä eroa.

Andalucian Masters ratkeaa huomenna, ja satumaista tulokaskautta European Tourilla pelaava Sami Välimäki on jälleen mukana voittotaistelussa.

Välimäki (+2) lähtee sunnuntain kierrokselle viidenneltä sijalta neljä lyöntiä kärjestä. Kirittäjäkseen hän saa isäntämaan Adrian Otaeguin (+3) ja Walesin Jamie Donaldsonin (+1), joka jakaa kolmatta sijaa Italian Lorenzo Gaglin kanssa.

Kärkiryhmässä pelaa Gaglin lisäksi kaksinkertainen major-voittaja Martin Kaymer (par) ja yhdysvaltalainen yllättäjä John Catlin, joka on kolmen kierroksen jälkeen ainoana alle parin (-2). 

Valderramassa neljä lyöntiä ei ole ero eikä mikään semminkin, kun sunnuntaille on luvattu jälleen navakkaa tuulta. Kaikki pelaajat, jotka ovat alle parin tuloksessa neljännen kierroksen päätteeksi, ovat vahvoilla viemään voiton kilpailussa.

Kovassa seurassa

Mutta millaista seuraa Välimäki saa kierrokselleen? Aloitetaan Donaldsonista.

44-vuotias walesilainen on kolminkertainen ET-voittaja, jonka uran parhaat vuodet ajoittuivat ajanjaksolle 2012–2014, jolloin hän pelasi voitto per vuosi -tahtia.

Parhaimmillaan Donaldson sijoittui European Tourin rankingissa neljänneksi (2013). Vuotta myöhemmin hän oli kuudes. Samana vuonna hän edusti Eurooppaa voittoisassa Ryder Cup -joukkueessa.

Kaksi edeltävää kautta Donaldsonin peli on pykinyt, mutta Valderramassa hänellä on mahdollisuus nousta pois varjojen mailta. Edellisestä top 3 -sijoituksesta on kuusi vuotta aikaa.

Donaldson on aiemminkin menestynyt Valderramassa, sillä vuonna 2017 hän jakoi neljättä sijaa samassa kisassa.

Myös Adrian Otaegui on kova peluri. 27-vuotiaalla on kaksi voittoa European Tourilta. Mielenkiintoinen kuriositeetti on se, että molemmat voitot ovat tulleet reikäpelimuodossa, jossa harvemmin kisataan tätä nykyä ammattilaiskiertueilla.

Nuoresta iästään huolimatta meneillään espanjalaisella on jo kahdeksas kausi pääkiertueella. Parhaimmillaan hän on sijoittunut kiertueen rankingissa 23:nneksi.

Kolmikon lähtöaika on 13.39 Suomen aikaa.

Kärkiryhmässä kokemusta voittamisesta

John Catlin on melko tuntematon kaveri Euroopassa, mutta voittaa hän osaa.

John Catlin on melko tuntematon kaveri Euroopassa, mutta voittaa hän osaa.

Getty Images

Kärkiryhmä Catlin-Kaymer-Gagli starttaa 13.50. Tässä ryhmässä Martin Kaymer on luonnollisesti meritoitunein pelaaja. Saksalainen on kaksinkertainen major-voittaja, joskin vuoden 2014 US Openin jälkeen hän on viettänyt pitkää kuivaa kautta voittojen suhteen.

Viime viikolla voitto oli kuitenkin lähellä, sillä hän sijoittui niukasti kolmanneksi Belfryssä pelatussa English Championshipissä.

Lorezo Gagli on sahaillut European Tourin ja Challenge Tourin välillä 2010-luvulla, mutta pääkiertuevoittoa hänellä ei ole ja Challenge Touriltakin vain yksi vuodelta 2018.

Kärkimies John Catlin, 30 on varsin tuntematon kaveri, mutta häntä ei voi aliarvioida. Vuonna 2018 hän voitti Asian Tourilla kolme kilpailua ja vuotta myöhemmin yhden. Kolmen voiton myötä Catlin valittiin kiertueella vuoden pelaajaksi.

Kilpailua voi seurata klo 14.30 alkaen Viaplayltä ja V Sport -kanavalta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa