Hyppää sisältöön

Tässä ovat suomalaisten lähtöajat Saudi Internationaliin – Välimäki pelaa European Tourin pommittajan kanssa

Mikko Korhonen

Saudi International -kilpailun lähtöajat ovat nyt selvillä. Mukana kilpailussa on koko joukko nimekkäitä tähtipelaajia ja neljä suomalaista pelaajaa.

Suomalaisista ensimmäisenä portista lähtee Mikko Korhonen, joka pelaa Tanskan Joachim B. Hansenin ja Englannin Jordanin Smithin kanssa. Kolmikko starttaa klo 7.50 Suomen aikaa.

Korhonen on ainoa suomalainen, joka pelaa torstaina aamupäivän lähtöryhmissä. Iltapäivällä ykkösen tiiltä kahdessa ensimmäisessä ryhmässä starttaavat Kalle Samooja (klo 10.50 Suomen aikaa) ja Sami Välimäki (klo 11 Suomen aikaa).

Viime viikolla jaetulle neljännelle sijalle tullut Samooja pelaa Englannin Matthew Southgaten ja Skotlannin Marc Warrenin kanssa. Välimäen pelikaverit ovat Espanjan Adri Arnaus ja Etelä-Afrikan Wilco Nienaber.

Wilco Nienaber on European Tourin pitkälyöntisin pelaaja.

Wilco Nienaber on European Tourin pitkälyöntisin pelaaja.

Getty Images

Nienaber on nuori pelaaja, joka lyö palloa tavattomaan pitkälle. Viime vuonna hän oli European Tourin ylivoimainen tilastoykkönen draivien pituudessa ja löi kaudella 2020 keskimäärin 340 jaardia pitkiä pommeja. 

Vertailun vuoksi: Bryson DeChambeaun draivikeskiarvo viime kaudella oli 322 jaardia ja tällä kaudella 329 jaardia.

Välimäen draivit menivät viime kaudella keskimäärin 303 jaardin päähän, joten 22-vuotias pääsee todennäköisesti lyömään lähestymisiä viheriölle muutaman numeron pidemmillä raudoilla kuin pelikaverinsa.

Mielenkiintoista on, että Saudi  Internationaliin osallistuu myös DeChambeau, joten kaksikon draivipituuksistaan saadaan nyt vertailukelpoista dataa.

Kilpailun neljäs suomalainen on Tapio Pulkkanen, joka starttaa torstaina kymppitiiltä viimeisessä ryhmässä klo 12.30 Suomen aikaa. Pulkkanen voi sanoa pelikavereilleen tervehdykseksi bonjour, sillä hän pelaa huomenna Ranskan Raphaël Jaqcuelinin ja Joël Stalterin kanssa.

46-vuotias Jacquelin pelaa kategorialla 11, sillä hän mahtuu European Tourin uran kokonaisansioissa kiertueen 40 eniten tienanneen joukkoon.

Maailman huippupelaajista mukana ovat DeChambeaun lisäksi mm. maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson, Tyrrell Hatton, Patrick Reed, Victor Hovland, Tony Finau ja Sergio Garcia.

Lähtöluettelo

European Tour on katsottavissa Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa