Hyppää sisältöön

Tässä ovat Saudi Internationalin kuusi kuuminta ryhmää – näin kilpailu televisioidaan

23-vuotias Viktor Hovland on tuoreella maailmanlistalla sijalla 12. Hän on juuri nyt selvästi paras pohjoismaalainen pelaaja.

Saudi International kuuluu European Tourin ohjelmaan nyt kolmatta kertaa. Peliryhmät ja lähtöajat julkaistiin aiemmin tänään. Poimimme kuusi mielenkiintoisinta ryhmää.

Messevien starttirahojen ansiosta Saudi International -kilpailuun osallistuu paljon tähtipelaajia myös rapakon takaa, vaikka kyseessä on palkintorahaltaan keskikokoinen kilpailu.

Järjestetäjät ovat ripotelleet PGA Tourin jenkkitähtiä mukavasti eri ryhmiin torstaina ja perjantaina. Esimerkiksi kisan kovimmat nimet Dustin Johnson ja Bryson DeChambeau pelaavat eri ryhmissä.

Tässä GoGolfin mielestä kuusi kuuminta ryhmää torstaina käynnistyvässä kisassa.

  1. Bryson DeChambeau-Matt Wallace-Justin Rose

  Tunteja puolesta ja vastaan herättävä Bryson DeChambeau on tällä hetkellä golfin kuumin nimi. Tiedemiehen ja atleetin yhdistelmä ajattelee peliä eri tavalla kuin muut ja uskaltaa tehdä valtavirrasta poikkeavia ratkaisuja eri osa-alueilla.

  Maailmanlistalla kahdeksantena oleva DeChambeau saa peliseurakseen nelinkertaisen ET-voittajan Matt Wallacen ja olympia- ja major-voittaja Justin Rosen.

  2. Dustin Johnson-Lee Westwood-Tyrrell Hatton

  Maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson persoonana ole yhtä kiinnostava kuin DeChambeau. Pelaajana hän on tällä hetkellä kuitenkin selvä ykkönen. Marraskuussa hän pudotti apinan selästään ottamalla uransa toisen major-voiton Mastersissa.

  Saudi Internationalin suurin voittajasuosikki pelaa avauskierrokset kolminkertaisen European Tour -ranking-ykkösen Lee Westwoodin ja Rolex Series -kilpailun Abu Dhabissa hiljattain voittaneen Tyrrell Hattonin kanssa.

  Hattonin sijoitus maailmanlistalla on muuten seitsemäs – eli hän on kisan toiseksi korkeimmalle rankattu pelaaja.

  3. Henrik Stenson-Patrick Reed-Rasmus Højgaard

  Missä Reed, siellä kohu. Sunnuntaina Yhdysvaltain Patrick Reed voitti Farmers Insurance Openin, vaikka nousi lauantaina otsikoihin huijaussyytösten takia – tällä kertaa miestä parjattiin kenties syyttä suotta. 

  Syytökset eivät vaikuttaneet päätöspäivänä peliin, vaan Reed karautti sunnuntaina selvään viiden lyönnin voittoon ja nousi maailmanlistalla kymmenenneksi.

  Nyky-golfin epäsuosituimpiin pelaajiin lukeutuva Reed pelaa kaksi ensimmäistä päivää pohjoismaalaisten Henrik Stensonin ja Rasmus Højgaardin kanssa.

  Tanskalainen Højgaard taisteli viime kaudella Vuoden tulokkaan tittelistä Sami Välimäen kanssa, mutta hävisi sen.  Kuumaan ryhmään Højgaard nousi Saudi-Arabiassa todennäköisesti siksi, että pelasi erinomaisesti viime viikolla Dubaissa.

  4. Phil Mickelson-Tommy Fleetwood-Bernd Wiesberger

  Maailman kaikkien aikojen kuuluisin vasuri Phil Mickelsonillekin kelpasi järjestäjien starttiraha. Vaikka menestystä on viime aikoina tullut enemmän Champions Tourilta, ”Leftyn” pärjää hyvänä päivänä myös nuorempien miesten seurassa.

  Viisinkertainen major-voittaja pelaa torstaina ja sunnuntaina Tommy Fleetwoodin ja Bernd Wiesbergerin kanssa.

  5. Ian Poulter-Danny Willett-Viktor Hovland

  Viktor Hovland on noussut nopeasti Pohjoismaisten ykköspelaajaksi. Norjalainen on maailmanlistalla sijalla 12 ja lienee vain ajan kysymys, kun hän nousee kymmenen parhaan joukkoon.

  23-vuotias norjalainen pelaa kokeneen Ian Poulterin ja takavuosien Masters-voittaja Danny Willettin kanssa.

  6. Sergio Garcia-Tony Finau-Shane Lowry

  Pitääkö Sergio Garcia tällä kertaa hermonsa kurissa Saudi-Arabiassa? Se lienee kaikilla päällimmäisenä mielessä, sillä temperamenttisen espanjalaisen parin vuoden takaiset kiukkukohtaukset ovat vielä golffanien tuoreessa muistissa.

  Kilpailun televisioi suorana Viaplay ja V Sport Golf. Tässä ovat televisiointiajat:

  Torstai

  Klo 10–12.30 ja 13.30–17

  Perjantai

  Klo 10–12.30 ja 13.30–17

  Lauantai

  Klo 11.30–16.30

  Sunnuntai

  Klo 11.30–16.30

  Lähtölista

  European Tourin kilpailut on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

  Etsi luettavaa