Hyppää sisältöön

Tässä on Mastersin viisi kiinnostavinta kolmikkoa – peliryhmät ovat nyt selvillä

Dustin Johnson ja Rory McIlroy pelasivat tiistaina harjoituskierroksen yhdessä.

Torstaina käynnistyvän Masters Tournamentin peliryhmät on nyt selvillä. Poimimme viisi kiinnostavinta kolmikkoa.

Augusta National julkaisi tovi sitten Masters Tournamentin lähtöajat. Nyt tiedämme, kenen kanssa Tiger Woods lähtee puolustamaan voittoa ja ketkä pääsevät seuraamaan vierestä Bryson DeChambeaun moukarointia. Tässä viisi mielenkiintoista peliryhmää.

Woods-Lowry-Ogletree

Aloitetaan Tigerista. Hänen kanssaan samaan ryhmään on sijoitettu vuoden takainen The Open -voittaja Shane Lowry ja Andy Ogletree, vuoden 2019 US Amateurin voittaja. 

Koska kisa pelataan poikkeuksellisesti näin myöhään syksyllä, pelaajat lähetetään matkaan kahdelta tiiltä. Woods, Lowry ja Ogletree lähtevät torstaina kympiltä ja perjantaina ykköseltä.

Mikä tulee olemaan Tigerin kunto kisassa? Syttyykö hän pelaamaan jälleen yllättäen kisan voitosta? Nämä kysymykset ovat monien huulilla ja viisaampia olemme torstaina iltapäivällä.

Kolmikon lähtöaika on aamulla klo 7.55 paikallista aikaa eli klo 14.55 Suomen aikaa.

DeChambeau-Rahm-Oosthuizen

Maailmanlistan kuutonen Bryson DeChambeaulla on tietenkin mielenkiintoista peliseuraa. Hän saa seurakseen Espanjan Jon Rahm ja Etelä-Afrikan Louis Oosthuitzenin

Ryhmästä Rahm on ainoa, jolta puuttuu ansioluettelosta major-voitto. DeChambeau otti ainokaisensa puolitoista viikkoa sitten US Openissa, Oosthuizen kymmenen vuotta sitten The Openissa. Parhaimmillaan Oosthuizen on sijoittunut Mastersissa toiseksi.

Koko ajan lisää mittaa lyöntiinsä hakeva DeChambeau on paukuttanut tällä kaudella keskimäärin yli 313 metriä pitkiä pommeja, kun Rahmin draivien keskipituus on 287 metriä ja  Oosthuizenin 279 metriä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Bryson pääsee lähestymään viheriöitä monta numeroa lyhyemmillä raudoilla kuin Rahm ja Oosthuizen. Mikäli Bryson osuu draiverillaan riittävän tarkasti, etu on todella merkittävä.

DeChambeau johtaa kolmikon liikkeelle klo 14.33 kympiltä.

Johnson-Cantlay-McIlroy 

Tässä ryhmässä pelaa kolme miestä maailmanlistan kymmenen parhaan joukosta. Dustin Johnson on kärjessä, Rory McIlroy viidentenä ja Patrick Cantlay kymmenentenä.

Johnson sijoittui viime vuonna kisassa toiseksi ja hakee uran toista majoria vuoden 2016 US Open -voiton jatkeeksi. Rorylle voitto toisi ns. Career Grand Slamin, sillä Masters on ainoa major, joka häneltä puuttuu. Sitä paitsi edellisestä major-voitosta on kulunut jo kuusi vuotta. Nälkää pitäisi riittää.

Cantlayltä puuttuu major tyystin. 28-vuotiaan paras arvoturnaussijoitus on jaettu kolmas viime vuoden PGA Championshipistä.

Kolmikko lasketaan liikkeelle klo 19 ykköseltä.

Watson-Wolff-Fleetwood

Bubba Watson, Matthew Wolff ja Tommy Fleetwood muodostavat neljännen mielenkiintoisen ryhmän. Erikoisella svingillä palloa pitkällä lyövän Wolffin menestys uran kahdessa ensimmäisessä majorissa on ollut hämmentävän hyvä. PGA Championshipissä hän oli neljäs ja US Openissa toinen.

Aina loistavasti Mastersissa viihtyvä Watson hakee jo kolmatta voittoa Augustassa. Fleetwoodilta ei ole aiemmilta vuosilta kentältä suurta menestystä, mutta sympaattinen peluri herättää suurta kiinnostusta myös rapakon toisella puolella.

Tämä ryhmä starttaa kierrokselle kymppitiiltä klo 18.27.

Scott-Morikawa-Hatton

PGA Championshipin kesällä voittanut Collin Morikawa pelaa kovassa kunnossa olevan Englanin Tyrrell Hattonin ja Australian Adam Scottin kanssa.

Hatton haalii voittoja isoista European Tourin kisoista, mutta majorissa hän ei ole vielä yltänyt top 3:een. Maailmanlistalla 15:ntenä oleva Scott sai vihreän takin ylleen vuonna 2013, ja kauniisti svingaava aussi on aina mielenkiintoista seurattavaa.

Ryhmä starttaa ykköseltä klo 18.38.

Mastersin näyttää yksinoikeudella Ruutu. Lähetys selostetaan sekä suomeksi että englanniksi.

Etsi luettavaa