Hyppää sisältöön

Tämän verran maksaa Tigerin ja Philin 9 miljoonan haasteottelun katsominen Yhdysvalloissa

Tiger Woods ja Phil Mickelson kohtaavat marraskuussa Las Vegasissa.

Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin haasteottelu lähenee. Eilen ottelusta julkaistiin paljon tarkempaa tietoa.

Tiger Woods ja Phil Mickelson kohtaavat vajaan kuukauden päästä haasteottelussa, jossa palkintona on yhdeksän miljoonaa euroa.

Voittaja vie koko summan ja kakkonen jää nuolemaan näppejään – näin ottelua markkinoidaan katsojille. Merkittävä osa ottelun rahoitusta tuleekin katsojilta, sillä ottelun TurnerSports myy otteluun yksittäisiä katseluoikeuksia eri kanavia pitkin.

Eilen julkistettiin haasteottelun hinta – Mickelsonin ja Woodsin ottelua pääsee näkemään kotisohvalta 19,99 dollarilla eli noin 17,5 eurolla. Hintaa voi pitää kohtuullisena, sillä vapaaottelija Conor McGregorin ja nyrkkeilijä Floyd Mayweatherin ottelu maksoi peräti 90 dollaria. Sen maksoi yli 4 miljoonaa katsojaa.

Pelkästään palkintosumman eli yhdeksän miljoonan dollarin kerääminen vaatisi noin 450 000 maksavaa katsojaa. Todennäköisesti entisten arkkivihollisten ottelu kiinnostaa sen verran paljon, että katsojamäärä nousee selvästi tätä korkeammalle, semminkin kun yleisö pääsee kuuntelemaan kaksikon välistä jutustelua kisakierroksen aikana.

Potentiaalisia katsojia on paljon. Esimerkiksi Masters Tournamentin päätöskierros kerää vuosittain kymmenisen miljoonaa katsojaa pelkästään Yhdysvalloissa.

The Match -nimellä markkinoitava ottelu pelataan Shadow Creekin kentällä perjantaina 23. marraskuuta. Live-katsojia kentälle ei päästetä, vaan ottelua pääsevät katsomaan paikan päälle ainoastaan vip-vieraat ja sponsoreiden edustajat.

Ottelu alkaa klo 15 paikallista aikaa. Suomessa kello on tuolloin yksi yöllä. Vielä ei ole tietoa siitä, näkyykö ottelu Suomessa.

Juttu korjattu Conor McGregorin nimi oikeaksi.

Etsi luettavaa