Hyppää sisältöön

Tämä mies pitää hallussaan yhtä ja samaa ennätystä sekä PGA Tourilla että European Tourilla

Ernie Els on pelannut pitkän uran golfin huipulla.

Ernie Els on pitänyt hallussaan PGA Tourin ja European Tourin ennätystulosta suhteessa pariin vuodesta 2003 saakka. Parin viikon sisään sisään hänen ennätyksensä on ollut uhattuna molemmilla kiertueilla.

Dustin Johnson pelasi sunnuntaina ylivoimaiseen yhdentoista lyönnin voittoon TPC Bostonissa pelatussa FedEx Cupin finaalien ensimmäisessä osakilpailussa. Johnsonin tulos suhteessa pariin oli uskomaton: 30 lyöntiä alle parin.

Hurja tulos ei ole kuitenkaan PGA Tourin ennätys 72 reiän kisassa.

Andy Sullivan puolestaan pelasi pari viikkoa sitten voittoon European Tourin English Championshipissä. Englantilaisen tulos oli häikäisevä 27 alle parin. Hän löi neljän kierroksen aikana 257 kertaa, mikä on kiertueen uusi ennätys, mutta suhteessa pariin hän jäi kaksi lyöntiä kiertueen kaikkien aikojen parhaasta noteerauksesta.

Ketkä sitten pitävät hallussaan ennätyksiä näillä maailman pääkiertueilla? Kun tutkii tilastoja, kysymyksen itse asiassa pitäisi kuulua kuka eikä ketkä, sillä molempien kiertueiden ennätystä suhteessa pariin pitää hallussaan lajilegendoihin kuuluva Ernie Els.

Ernie Els otti maaliskuussa uransa ensimmäisen Champions Tourin voiton.

Ernie Els otti maaliskuussa uransa ensimmäisen Champions Tourin voiton.

Getty Images

Molemmat ennätykset nelinkertainen major-voittaja rikkoi vuonna 2003, jolloin hän oli huikeassa vedossa ja voitti yhteensä kuusi ammattilaiskisaa ja oli maailmanlistalla suurimman osan ajasta toisena.

PGA Tourilla eteläafrikkalainen kaasutti Mercedes Championshipin voittoon tuloksella -31. Tahti oli keskimäärin 7,75 lyöntiä alle parin per kierros. European Tourilla hän nappasi samana vuonna Johnnie Walker Classicin voiton tuloksella -29.

Elsin ura jatkuu edelleen PGA Tourilla, European Tourilla ja Champions Tourilla, jossa Els otti maaliskuun alussa juuri ennen koronatauko uransa ensimmäisen voiton. Els täytti 50 vuotta viime lokakuussa.

Ehkä Els voisi ottaa tehtäväkseen rikkoa vastaavan ennätyksen myös seniorien sarjassa. 72 reiän tulosennätystä pitää hallussaan Jack Nicklaus (-27). Kolmen kierroksen kisassa peräti kolme pelaajaa on onnistunut alittamaan parin 25 lyönnillä. He ovat Bernhard Lander, Loren Roberts ja David Frost.

Champions Tourin ennätykset ovat kovia, mutta niin on Ernie Elskin.

Etsi luettavaa