Hyppää sisältöön

Tältä näyttää European Tourin finaalin osallistujalista – Jon Rahm ja moni muu PGA Tour -tähti jättää kisan väliin

Jon Rahm voitti viime vuonna European Tourin rankingin ja finaaalikilpailun. Tänä vuonna espanlaista ei kuitenkaan kilpailussa nähdä.

Jon Rahm ei puolusta viimevuotista voittoaan DP World Tour Championshipissä. Hän ei ole ainoa nimekäs pelaaja, joka jättää European Tourin finaalin väliin.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja pelaavat tällä viikolla European Tourin finaalia todellisessa tähtiloistossa. Mukana ovat mm. kontroversiaali Patrick Reed, sympaattinen Tommy Fleetwood ja positiivinen Collin Morikawa, joka voitti PGA Championshipin elokuussa.

Kisaan ovat ilmoittautuneet myös Ian Poulter, Tyrrell Hatton ja Erik Van Rooyen.

Kaikki Race-to-Dubai-rankingin 60 parhaasta pelaajasta ei kuitenkaan käytä osallistumisoikeuttaan kisaan. Esimerkiksi 20 parhaan pelaajan joukosta peräti viisi miestä jättää finaalin väliin.

Keitä he oikein ovat ja miksi ihmeessä he jättävät väliin kauden päätapahtuman, jossa on jaossa 8 miljoonan dollarin?

No, syy on tietenkin se, että moni huippu pelaa kahdella mantereella, eikä korona-aikana ylimääräinen matkustelu houkuta. Suurin osa poisjääneistä onkin PGA Tourin vakiokasvoja.

Esimerkiksi ranking-kahdeksikko Louis Oosthuizen ja rankingin 12.  Paul Casey eivät osallistui torstaina alkavaan turnaukseen.

Heitäkin nimekkäämmät vetäytyjät ovat maailmanlistan kakkonen Jon Rahm ja nelonen Rory McIlroy. He mahtuvat kiertueen rankingissa 20 parhaan joukkoon, vaikka kumpainenkin on pelannut tällä kaudella European Tourilla vain viisi kilpailua: kolmen majorin lisäksi kaksi WGC-kilpailua.

Rahm oli kiertueen kokonaiskilpailun ykkönen kaudella 2019 voitettuaan päätöskisan vuosi sitten. Tänä vuonna häntä ei kuitenkaan nähdä puolustamassa voittoaan. Siihen hänellä olisi myös ollut mahdollisuus, sillä kilpailun voitosta jaetaan 2 000 pistettä, eikä hän ole kuin  noin 1 400 pistettä ranking-kärki Reediä perässä.

Myös moni muu paikkansa finaalissa lunastanut pelaaja, joka jättää Dubain tänä vuonna väliin, on PGA Tour -tähtiä, kuten Shane Lowry, Adam Scott, Tony Finau ja Abrahan Ancer.

Maailmanlistan sijoituksen perusteella kilpailuun pääsevät mukaan myös neljä mielenkiintoista nimeä, jotka eivät kiertueen ranking-sijoituksensa perusteella pääsisi mukaan kilpailuun. He ovat Henrik Stenson, Danny Willett, Jazz Janewattananond ja Viktor Hovland, joka nappasi eilen uransa toisen PGA Tour -voiton.

Tässä on koko osallistujalista kilpailuun. Tilanne saattaa vielä elää, ennen kuin kilpailu pääsee alkamaan.

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa